Alle activiteiten die ik aanbied zijn niet-doen activiteiten. Ze helpen om je te laten zien wat je al bent.

1.lezen over hoe de persoon werkt
– genot nastreven en pijn vermijden (in mijn gratis boek)
– vecht, vlucht, vries en in elkaar stort reactie (in mijn gratis boek)
– ontwikkelen van een open houding (in mijn gratis boek)
– authenticiteitcirkel (gratis instructie boekje)

2.concepten over verlichting en ontwaking kennen
– wat ben jij werkelijk? (in mijn gratis boek)
– inquiry protocol (gratis instructie boekje)

3.integratie van absolute met dagelijkse leven
– ik ben IK (in mijn gratis boek)
– persoon van essentie (in mijn gratis boek)

Inquiry.
Tijdens een inquiry sessie zul je direct ervaren dat je iets bent voorbij bewustzijn. Dit is een helder inzicht. Door dit te herhalen ontstaat op een gegeven moment een twijfeloos weten wat je werkelijk bent, zonder dat de normale werkelijkheid veranderd. Het grootste goed is dat je weet wat je bent, dat is een ultiem geluk voorbij voelen, denken en ervaring. De inquiry zoals ik hem heb samengesteld werkt beter dan meditatie, omdat het lichaam met een zorgzame interactie sneller tot inzicht komt. De kennis van zelfrealisatie en verlichting is eeuwenoud. Dat wil niet zeggen dat de methodes en instructies passen bij deze tijd. Daar zit als het goed is ook vernieuwing en verbetering in. Zelfs mijn leraren kenden deze inquiry methode niet. Vooral Isaac Shapiro wees wel in de goede richting voor mij. Hij betrok het lichaam erbij. Toch had ook hij niet deze laatste instructies (stap7-9) inzichtelijk. Ik kwam op het idee door de boeken van AH Almaas te lezen. Het werkt.

Authenticiteitcirkel.
Er is een direct verband tussen zelfrealisatie/ontwaken en authenticiteit in het dagelijkse leven. Door jezelf te realiseren als bewustzijn komt authenticiteit naar de voorgrond, maar andersom is ook waar. Door te leren authentiek te zijn, komt de realisatie van jezelf als bewustzijn meer naar voren. Volgens mij komt dat, omdat de zelfafwijzing wegvalt en er dan ruimte ontstaat voor meer subtielere ervaringen. Er ontstaat vreugde om te zijn wie je bent zonder iets te hoeven veranderen, dat is alleen al leuk.

Stel hier je vraag