fbpx

Embodied Satsang/NO MEANING

het lichaam als deur naar verlichting

 

“Ik waardeer je pretentieloosheid, hoe je de dingen brengt”,
Tim

“I am thinking all the time is this guy a simple motherfucker or is he enlightened?”,
Rafael

 Onthechting van het lichaam komt voort uit het zien wat je werkelijk bent

Embodied Satsang gaat over het oefenen met zelfonderzoek via lichamelijke sensaties. Tijdens Embodied Satsang werken we organisch met het inquiry protocol, de authenticiteitcirkel en meditatie. 

Het doel is om je natuurlijke essenties weer te ervaren en jeZelf volledig te realiseren. Dit kan een lang of een kort proces zijn. Het regelmatig samen komen met gelijkgestemden kan enorm helpen om jeZelf te realiseren.

Iedereen heeft gelijk vanuit zijn context

Ik werk ook met een vorm waarin ik ruimte geef aan deelnemers om twintig minuten in mijn ervaring te komen. Dit is een specifieke vorm van werken die is ontstaan in de authenticiteitcirkel. Een andere vorm die erg goed werkt is de “No meaning circle”. We zijn samen zonder betekenis en in contact. Dit breekt in korte tijd al je verhalen en concepten over wat dan ook af, waardoor iedereen in aanwezigheid komt. Vanuit dit punt is het makkelijk om jeZelf te realiseren als het Absolute.

Wat overblijft is pure helderheid zonder vragen en verhaal

Jouw identificatie met het lichaam, denken en voelen kun je zien als een te strak aangedraaide schroef. De schroef mag iets losser, dan zal het inzicht dat jij het Absolute bent vanzelf ontstaan. Deze avonden hebben als functie om continuiteit te brengen in jouw inquiry en ervaring van heelheid. 

Jij bent al heel, dat is NU te ervaren en je kunt er geen sluitend verhaal over maken. omdat het denken te beperkt is

Wanneer je een sterk verlangen hebt om te ontwaken en de identificatie met het lichaam, denken en voelen te doorgronden nodig ik je uit om te komen en/of contact met me op te nemen. Ook wanneer er geen bijeenkomsten zijn gepland kun je me benaderen. Het is geheel aan jou!

Verlies geen tijd en volg je hoogste impuls

Een lichamelijke manier van werken is in mijn ervaring erg efficient in tegenstelling tot eindeloze gesprekken over bewustzijn, zelfrealisatie en ontwaking. Mijn stijl van werken moet je natuurlijk aanspreken, ik zou het omschrijven als losjes, persoonlijk en chaotisch.

 

Lezen

Wie of wat ben jij in je directe ervaring nu?

Wat wil zich door jou heen manifesteren?

Wat kies jij nu te zijn en hoe wil jij in de toekomst zijn?

Quantum light breathe (1,5 uur)

Tijdens de Embodied Satsang doen we ook lichaamsgerichte oefeningen. Verbonden ademen is een manier om in contact met de wonderen van het lichaam te komen.

Share This
Stel hier je vraag