Zelf Studie

Denken is een hulpmiddel om tot Zelfrealisatie te komen

Fundamenteel Welzijn komt voort uit het onthechten van het verhalende zelf en het ervaren van jezelf als (iets voorbij) stilte of bewustzijn. Dit gebeurt door beoefening van een meditatie die bij jou werkt en/of het bestuderen van de juiste kennis (bv Advaita Vedanta). Een belangrijk onderdeel om Fundamenteel Welzijn in je leven te krijgen is dan ook het uitzoeken welke meditatie en kennis vormen bij jou passen.

Het Absolute ligt voorbij bewustzijn en essentie

Ik merk dat er vanuit een belichaamde realisatie interesse is in langdurige zorgzame relaties in het moment. Tegelijk is er de realisatie dat ik niet het lichaam, denken en voelen ben. Deze verschillende aspecten zijn niet met elkaar in tegenspraak. Zelfrealisatie is een integratie van allerlei waarnemingsstructuren. De integratie van dit geheel noem ik de Persoon van Zijn.

Alle studie en beoefening is wat mij betreft in eerste instantie gericht op het vinden van en verblijven in de conceptloze aanwezigheid (ik ben). Dat is het stiltepunt van waaruit je zal ervaren wat jij bent en dat het leven moeiteloos vorm krijgt. Seconde voor seconde.

H Almaas

Mijn werk is voor een deel geïnspireerd op het werk van AH Almaas. Hij legt een brug tussen advaita vedanta, Soefisme, subtiele bio-energetica en de moderne westerse (transpersoonlijke en objectrelatie) psychologie. Hij creëert een helder psychologische context waarin Zelfrealisatie een natuurlijk gevolg is van een gezonde ego-ontwikkeling. Wanneer je zijn boeken leest heb je een soort woordenboek dat waardevol kan zijn.

Essentie

Essentie is vrijheid en DE DEUR naar Zelfrealisatie. Er zijn meerdere essenties die de basis vormen van je werkelijke zelf. In elke essentie is er een ervaring van ruimte en sereniteit.

Essentie kan in het lichaam ook ervaren worden als vrijheid, lichtheid, ruimte, leegte, verrukking en/of vreugde, om niets, omdat alles in zichzelf bevredigd is. Er is een gevoel van opwinding, speelsheid en avontuur. Vol verlangen om van het leven te genieten. Je kan je voelen als één en al liefde, onoverwinnelijk, één en al weten en kracht.

De essentie van Conceptloze Aanwezigheid (Ik ben) is te omschrijven als een levendige aanwezigheid zonder grenzen. Een ervaring van zuiver ‘ik’ met een onpeilbare diepte. Ik ben is bewustzijn van ‘er zijn’ zonder een mentale inhoud of reflectie. Het is enkelvoudig, simpel, onveranderlijk en elk moment fris. Het is een heldere ervaring van aanwezigheid. Deze essentie is het middelpunt van de teaching van Nisargadatta.

Resultcourse Frank Natale.

Een hulpmiddel om de wet van aantrekking/manifestatie praktisch uit te voeren.
Geleide meditaties..
Ebook..

Bentinho Massaro

Een leraar die de kennis van non dualiteit en manifestatie aan elkaar koppelt. Gratis materiaal..

Alexander Smit

Alexander Smit was iemand die aan de bron van de Nederlandse satsang stond. Zijn leraren waren Wolter Keers en Nisargadatta.  Wat ik mooi vind is dat hij met zijn persoonlijkheid en humor stevig naar het absolute verwijst. Luisterfragmenten op mixcloud van Jan Koehoorn.

Luisteren spotify Ferry Maidman…

Lezen

Ervaren Adem

Osho en Veeresh meditaties.

Focussen

Athenticiteitcirkel

In relatie zijn

Imago therapie (een nederlandse samenvatting ter info Harville Hendrix boek compleet)
Oefeningen uit het boek van Harville Hendriks. Partner dialoog is een belangrijk instrument in de imago therapie. Hedy en Yumi passen elementen uit imago therapie toe. 

Enneagram

Het enneagram is een plattegrond van de geest. Het helpt je om persoonlijke structuren te herkennen en er vrijer van te worden. Deze ruimte helpt om jezelf te realiseren. Boeken over enneagram van Sandra Maitri en A.H. Almaas. Het moeilijkst is om je type te vinden; 1.Engelse uitgebreide ennneagram test of 2. Simpele Nederlandse test

Op concioustv staan waardevolle interviews met verschillende mensen over het enneagram en de verschillende typen. Zie de zelfstudie enneagram..

Jordan Peterson

Opdrachten om je persoonlijke leven vorm te geven. Na het vormgeven van je persoonlijke leven ontstaat er een fase van het doorzien van dit persoonlijke leven. Selfauthoring programma.

Persoonlijkheidstest om jezelf beter te begrijpen.

Youtube

Veel interviews van leraren en andere mensen op Buddha at the gaspump

Deze website valt onder geen enkel copyright.

Je bent vrij om het te reproduceren, te verbeteren, te verspreiden, te interpreteren, verkeerd
te begrijpen, belachelijk te maken en het jezelf toe te eigenen. Doe
ermee wat je wilt zonder mijn toestemming of dat van een ander.

Stel hier je vraag