roofdieAl het lijden komt voort uit de drang om te overleven. Negentig procent daarvan komt voort uit sociaal ongemak. Het lichaam is zo gebouwd dat het voortdurend aan het checken is of de omgeving wel veilig is, of het bij de groep hoort en genoeg voeding krijgt.

 

Voeding is inmiddels niet meer eten en drinken. Het is ook luxe, materie en relaties. Een collectief web van succes denkenĀ en beschavingsgedrag.

De enige manier om hier vrij van te worden is de overlevingsdrang voorbij te gaan en je te richten op bewustzijn (ik ben). Bewustzijn heeft geen enkel doel, geen angst, geen lijden, geen beschaving. En een identificatie aan een enkele gedachte brengt de overlevingsdrang en beschaving weer terug in de aandacht. Het richten op bewustzijn is een actieve primaire daad. Je moet zijn als een roofdier, elk moment alert en gefocused. Zelfrealisatie is niet voor beschaafde mensen.

Op een gegeven moment na het doorzien van alle oppervlakkige lagen van sociaal gedrag kom je vroeg of laat bij je primaire dierlijkheid. De onophoudelijke hongerige drang om te overleven en voort te planten. Alle beschaving en terughoudendheid moeten opzij worden gezet en dit mechanisme zal helemaal doorvoeld moeten worden. Pas dan komt de levendige frisse aanwezigheid zonder doel bevrijd in de aandacht.

Jij bent oneindig, krachtig, alwetend, helder, schitterend, absoluut….en elke ego structuur zal zich volledig moeten overgeven aan jou. En iedereen zal elkaar uiteindelijk moeten gaan zien als de beste en meest bijzondere unieke vorm…en elke veroordeling zal deze realisatie kleiner maken…..

Jij bent dierlijk krachtig en vervuld van jezelf. Er is geen tweede.

Stel hier je vraag