Het geluk van Zelfrealisatie is geen gevoel of staat van zijn. Het is de kennendheid of realisatie van jezelf als “het Absolute”. DAT wat vooraf gaat aan bewustzijn. Hoewel het geen lichamelijk of geestelijk iets is gaat de realisatie via het lichaam, denken en voelen. Het is het allerhoogste en het allersimpelste. En je bent al wat je bent, dus het realiseren is meer het wegnemen van wat deze kennendheid belemmert.

Het voortdurend en/of kennen van jezelf is het ultieme geluk

Deze eeuwenoude kennis is tegelijkertijd elke moment fris en nieuw. Ik heb in de loop van mijn zoektocht ontdekkingen gedaan hoe Zelfrealisatie tot stand kan komen via het subtiel ervaren van lichamelijke sensaties en het verwoorden er van. Het woorden geven aan je ervaring brengt je verder (de stilte in). Dit heb ik uitgewerkt in de Inquiry methode.

Door open en kwetsbaar te zijn als mens ontstaat er meer wakkerheid en aanwezigheid, in wakkerheid en aanwezigheid ben je meer open en kwetsbaar. Dit is een zichzelf verdiepend proces en de basis van de Authenticiteitcirkel. Dit leidt uiteindelijk ook naar Zelfrealisatie.

Er zijn zo veel manieren om het uit te leggen. Nu komt deze manier op; hechting en/of identificatie komt voort uit het geloven of ervaren dat een bepaalde perceptie een voordeel geeft. In dit geval een geloof dat het lichaam, denken en voelen het meeste geluk geeft (door genot na te streven en pijn te vermijden). Wanneer je echter de perceptie van Zelfrealisatie kent valt dit geloof en daarmee de hechting en identificatie vanzelf weg. Er was onwetendheid. Maar zelfs het hechten of identificeren met het perspectief van “het Absolute” kan een belemmring zijn van het ultieme geluk, omdat de perceptie vanzelf wisselt. Geef elke hechting aan een voorkeur op en je bent totaal vrij. Dat is het ultieme geluk van Zelfrealisatie. Toch is het eerst nodig om dit Absolute perspectief te realiseren, omdat dit ontbreekt in onze opvoeding, cultuur en maatschappij. 

Alles rust op jouw verlangen om je Zelf te realiseren

In Augustus geef ik vier gratis Embodied Satsangs. Mocht je een brandend verlangen hebben om jezelf te realiseren (via het verwoorden van lichamelijke sensaties) ben je van harte welkom.

De avonden zullen er ongeveer zo uitzien;

1.Verbonden ademen (15 minuten)
2.Inquiry groeps meditatie (30 minuten)
3.Overgave aan je innerlijk leraarschap in de groep (60 minuten)

Aanmelden met contact formulier

5 + 2 =

Stel hier je vraag