Een relatie gaat over het algemeen door drie fases; de romantische fase, de strijdfase en de bewuste fase.  De romantische fase is de eerste fase waarin liefde blind is. Alles is leuk. Daarna komen de diepere dynamieken aan het licht. Allerlei kindstukken waarin je jezelf vroeger niet gehoord en gezien voelde worden op je partner geprojecteerd. Wanneer je deze dynamieken gestructureerd benaderd en doorploegt kom je in de bewuste fase waarin je al die dynamieken steeds beter herkent en er damen steeds sneller doorheen beweegt. Het geheim is om steeds weer in een dynamische beweging te blijven. Er hoeft niets weg of afgekeurd te worden. Op deze manier kom je steeds dichter bij jezelf en bij de ander.

Honderd liefdevolle acties op een dag houdt je relatie speels

In Realplay spelen we op een bewuste manier met al die dynamieken. We gebruiken de structuren van non violoent communication en de imago therapie. Je kunt op deze site en de realplay pagina meer lezen over dit alles.

De relatie is een middel om tot ontwaking te komen

Het punt wat ik in dit blog wil maken is dat het goed is om deze structuren aan te leren in de romantische fase waarin er nog geen grote crisissen zijn. Wanneer je onbeperkte romantische liefde voelt wil je allerlei gekke dingen uitproberen. Het is heel erg leuk om uitgebreid complimenten te krijgen in deze periode bijvoorbeeld, omdat er ook altijd onzekerheid is. Op het moment dat je de structuren kent, dan is het een peace of cake om het op heftige momenten in te zetten. Dat is een goede basis om door de strijdfase naar de bewuste fase te navigeren.

Stel hier je vraag