moederkind1Het beste wat je kan overkomen is dat iemand je in essentie ziet. Dit kunnen we elkaar geven. Het begint met eenvoudig elkaars aanwezigheid opmerken.

Een paar seconden in elkaars ogen kijken, elkaar binnen laten, een keer goed ademhalen en dan het gesprek of wat dan ook beginnen. Ogen zijn een zintuig om contact te maken. Meestal voel je dat in heel je lichaam wanneer er werkelijk contact is. Contact komt voort uit persoonlijke essentie.

Iedereen is essentie en daarom is er zo’n sterk verlangen om in essentie te leven. Essentie is zuiverheid, helderheid, kracht, liefde, wil, etc. Onze ware en rijke natuur die we zijn ‘vergeten’ door het aanpassen aan onze ouders en omgeving.

Hoe kunnen we essentie in elkaar spiegelen?

Het leven kan heel simpel zijn. Door de focus te hebben op aanwezigheid en je niet te hechten aan je eigen voorkeuren ontstaat er een stroom van samenzijn die moeiteloos is. Dit betekent dat er andere manieren ontstaan in de dagelijkse omgang. Niet strijden, maar kijken naar gezamenlijke belangen en oneindige mogelijkheden om samen een mooie leven te creëren. Samen doordringen in liefde is actief!

Ik zou zeggen, zoals met alle teksten op deze site; probeer het eens uit vandaag.

Beweeg voorbij je eigen geweten. Je geweten is niet meer dan een bundel concepten en gevoelens van vroeger. Het heeft niets met eerlijkheid of moraal te maken. Maak echt contact met een ander en kijk dan eens waar je uitkomt…..

Stel hier je vraag