We zijn uit contact met de aarde, elkaar en de bron, omdat we uit contact zijn met het lichaam!

Van alles wat op deze website staat is het lichamelijke aspect het meest belangrijk. Ik herhaal het nog maar een keer. Spiritualiteit is niet het lichaam verlaten en in het Absolute verblijven of een andere versie van dit idee. Spiritualiteit is via het lichaam tot bewustzijn komen en vervolgens met het lichaam het gerealiseerde in de wereld brengen.

Wanneer je de lichaamssensaties volgt kom je vanzelf in de lichaamloze essentie van zelfrealisatie. Zelfrealisatie gebeurt elke seconde door het lichaam, denken en voelen heen.

De spanning in het lichaam wordt ontladen, wanneer je de pijn ervaart en erbij blijft. De aandacht beweegt vanzelf in en uit de pijn en reguleert het proces van bevrijding. In de techniek focussen gebeurt er na een half uur een shift in het lichaam naar essentie, eindeloosheid, tegenwoordigheid, thuis zijn of hoe je het maar wil noemen. Deze ervaring van lichaam naar lichaamloosheid steeds weer meenemen in het dagelijkse leven maakt alles helder en twijfelloos.

Deze eenvoudige lichamelijke benadering is nog steeds onderbelicht in spiritualiteit en therapie.

Tip: op de website dharmaocean kun je een gratis download krijgen met informatie over somatic meditation. Het is een voorbeeld van hoe je met het lichaam kunt werken.

Stel hier je vraag