Laat je leiden door je innerlijke stem

Innerlijke leiding.
Het leven praat voortdurend met zichzelf. Een van de manieren waarop zich dat kenbaar maakt is via het onderscheidingsvermogen, gedachtes en gevoelens. Kerken zijn ontstaan vanuit deze intelligentie. De normloze consumentenwereld bestaat stiekem ook uit normen en waarden die zich via reclame proberen uit te drukken. De mens zoekt altijd naar zingeving, normen en waarden. De kern van al deze verhalen en Innerlijke leiding is het welzijn en voortbestaan van de mensheid. Het verhaal hierover wordt op ontelbare manieren in het collectieve bewustzijn vertelt.

Wanneer het verhaal voortkomt uit compleetheid en liefde is het een duurzame  richting. Komt het voort uit een te kort of onvervulde leegte kun je er vraagtekens bij zetten.

Hoe kan het werken.
Ik maak elke dag dingen mee. Sommige dingen blijven aan mij plakken; een gesprek met iemand over het contact wat hij heeft met Jezus of iemand die iets zegt over de oorsprong van verlangens. Dat zijn dan de thema’s die in een bepaalde periode voor me spelen. Over het algemeen heeft iedereen gedurende een bepaalde periode drie a vier thema’s die (de hele dag) terugkomen. Ze komen steeds weer bij me terug totdat ze begrepen en energetisch doorvoeld zijn.

Ik gebruik hier de term inquiry voor. Inquiry is voor mij een lichaamsgerichte manier van onderzoeken die steeds weer in een spirituele dimensie terechtkomt. Deze houding is voor een groot deel mijn innerlijke leraar. Het andere deel zijn de antwoorden die deze manier van aanwezig zijn oplevert. De kern is de realisatie dat ik bewustzijn ben en daaromheen komen er allerlei inzichten en handelingen in het dagelijkse leven met lichaam en persoonlijke essentie.

Op dit moment is er (weer) een inquiry bezig op het gebied van verlangens. Hoe verhouden verlangens zich met spirituele vrijheid en non dualisme. Komen alle verlangens voort uit een te kort? Wat is de relatie tussen verlangens en innerlijke leiding. De resultaten van dit onderzoek zullen de komende dagen of weken op de website komen. Ondertussen haal ik ontbijt voor mijn dochter en haar vriendje, stofzuigen, deur schilderen, doe ik mijn daklozenwerk en ben ik de aankomende focuscursus aan het voorbereiden. Alles ontvouwt zich elke dag, elke seconde.

Nieuwe verhalen.
We hebben voortdurend nieuwe verhalen, kerken en leraren nodig om helder te worden. Oude verhalen hebben de neiging om te stollen en zichzelf te beperken. We zullen steeds weer ons hart en ons begrip van de situatie moeten openen om tot waarheid te komen. Hoewel bewustzijn onveranderlijk is beweegt het dagelijkse leven zich voortdurend.

Wordt niet afhankelijk van de instituten en verhalenvertellers zelf. Een tijdelijke samenvloeiing is onvermijdelijk, maar vroeg of laat kom je hopelijk op je eigen benen te staan. Kom tot een eigen verhaal, ervaar je kracht en deel het. Zo blijft de mensheid voortbestaan. Blijf open voor alle verhalen, het is een creatief en dynamisch geheel. We doen het samen. Samen doordringen in liefde.

Wat betekent dit moment of deze situatie in jouw leven voor jou? Er is uiteindelijk niemand die jou een bevredigend antwoord kan geven.

Waarheid is dat wat er NU is.
Veel mensen weten al dat ze God of Eenheid zijn. Het gaat dan om het verder onderzoeken van dualistische overtuigingen die heel diep zitten. Wat zijn je gevoelens en gedachtes ten aan zien van spirituele bevrijding? Wat zijn je gedachtes en gevoelens bij het nastreven van wereldse verlangens? Wat is de relatie tussen deze twee werelden? Kunnen ze samenvallen of sluiten ze elkaar uit? Hoe kom je van een egoïstisch verlangen wat objecten naar zich toe wil trekken naar een fris avontuurlijk verlangen om te geven?

Hoe simpel is het om telkens weer via het volledig en open ervaren van dit moment tot het besef te komen van wat je bent? In mijn ervaring is het steeds weer een spelen met energie. Een soort alchemie. Het goud is het vinden van de innerlijke vrede, stilte en harmonie. Deze compleetheid in de beweging van het dagelijkse leven ervaren maakt van het aller hoogste het aller gewoonste.

Stel hier je vraag