Het volgen van je nieuwsgierigheid en vragen is je innerlijke leiding. Er is geen leraar, methode of techniek nodig. Aanwezig zijn in jouw unieke ervaring ontrafelt alle blokkades en resulteert vroeg of laat in Zelfrealisatie. Het kan ook zijn dat jouw beweging niet naar Zelfrealisatie gaat, maar naar iets heel anders. Het maakt niet uit, volg je innerlijke leiding.

In iedereen is deze innerlijke leiding aanwezig en levert het maatwerk. Het luisteren naar of volgen van anderen is een tijdelijke toestand om deze innerlijke leiding te vinden, te vertrouwen en te volgen.

Deze website, mijn begeleiding en de technieken die ik gebruik zijn allemaal gericht op het ontdekken en omgaan met deze innerlijke leiding. De kern is het ontwikkelen van een open aanwezige houding. Vanuit dit niet weten wordt alles stapje voor stapje duidelijk.

Het leven is oneindig ervaren.

Oefening.
Maak een zelfherinnerings patroon. De gevoelens van inadequatie en lijden komen voort uit een patroon. De patronen lijken bewust en levendig, maar zijn in wezen onbewust en mechanisch. Zelfherinnering is ook een patroon. Wat je doet is steeds de gevoelsgedachte van ‘ik ben incompleet’ vervangen door de gevoelsgedachte ‘ik ben compleet’. De geest zal allerlei weerstanden produceren, zoals je bent niet compleet, je bent niet vrij, dat kan toch niet, etc. etc. Het is belangrijk om de leugen van ‘ik ben incompleet’ steeds weer te confronteren met de waarheid. Dit voelt in het begin vreemd en onnatuurlijk. Blijf de beoefening doen en ervaar het resultaat.Criteria voor het doen van deze oefening is concentratie, alertheid en onthechting.

Het dagelijkse leven van genot en pijn is uiteindelijk een zero sum game. Er is niets te winnen. Je krijgt wat genot en wat pijn. Aan het einde van je leven sta je nog steeds met lege handen. Maak jezelf los van dit genot nastreven en pijn vermijden. Dat is de enige manier om jezelf compleet te gaan ervaren (als bewustzijn).

In de oefening kun je nog steeds genot nastreven en pijn vermijden, maar zie dat onwetendheid is. Wanneer het gedrag gezien wordt als voortkomend uit onwetendheid is het geen onwetendheid meer. De lading zal er vroeg of laat uit verdwijnen.

 

Stel hier je vraag