Ferry Maidman

Samen doordringen in liefde

Geniet van de eenvoud van aanwezigheid

Een schets van mijn persoonlijke leven

Ik ben Ferry Maidman, zoon van Jan Maidman en Paulien Vermeulen. Ik ben vader van Maksiem en Luna Maidman, vriend van Yashodara Landvreugd.

Ik ben vanaf mijn vierde jaar bij mijn oma opgegroeid en zag mijn ouders nauwelijks. Ik heb aan de ene kant een groot gemis ervaren van mijn ouders en aan de andere kant was er die wijze en vreugdevolle relatie met mijn oma. Mijn oma ving dakloze jongeren via de gemeente op in het huis waar we woonde. We hadden weinig geld, waardoor er een bepaalde eenvoud in ons leven was.

Mijn jeugd bracht ik voornamelijk door in de bossen en met sporten. Mijn lichaam is altijd mijn grootste vriend geweest. Er was veel zorgeloosheid en spelen. Dit is nog steeds de voornaamste innerlijke gevoelsstemming. Zonder duidelijke ambitie of hang naar succes ontstaat er vanuit een comfortabel gevoel van onzekerheid, nieuwsgierigheid en onschuld steeds weer richting in mijn leven.

Tijdens mijn tienerjaren raakte ik geïnteresseerd in psychologie. Deze interesse had zijn oorsprong in een sterk gevoel dat er iets miste in de kern van mijn leven. In mijn twintigerjaren heb ik de hogere landbouwschool in Deventer gedaan. Na de landbouwschool heb ik filosofie in Nijmegen gestudeerd en vervangende dienst gedaan bij de Wereldwinkels. Mijn vader is in die periode overleden aan kanker en ik ben gaan reizen.

Het gevoel van gemis sluimert op de achtergrond voort en houdt een zoeken naar iets in stand

Ik ben dan in de dertig en heb nog steeds niet helder wat ik zoek. Ik krijg mijn eerste dochter (Maksiem Maidman) en kom in contact met allerlei bio energetisch lichaamswerk. Een belangrijk element in mijn zoektocht was het opzoeken en ondergaan van fysieke en geestelijke uitdagingen; zweethut, ijswater, naturequest, aum meditatie, dynamic meditatie en medicinale planten. 

Het begrijpen hoe stress en lijden lichamelijk werken en hoe ik dat kan transformeren heeft in deze periode mijn volledige aandacht

Ik ben rond mijn vijfendertigste omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige en ben gaan werken met ex gedetineerden, verslaafde mensen en mensen met een psychiatrische handycap. Bij deze doelgroep heb ik me altijd thuis gevoeld door de rauwe echtheid en de eenvoud van hun levensstijl.

Ergens in deze periode ontmoet ik mijn eerste spiritueel leraar Isaac Shapiro. Hij kwam eens per jaar een paar weken naar Nederland. Een paar maanden later werd ik gewezen op Prajnaparamita waar ik elke week heen kon. Deze leraren betekende een ommekeer in mijn zoektocht, omdat ze mij de oorsprong van mijn gevoel van gemis konden verklaren en daarmee ook de oplossing; Zelfrealisatie of Ontwaking. Dat onderwerp heeft vanaf dat moment mijn volledige aandacht. Ik ben ongeveer vier jaar intensief bij hen geweest.

Twijfeloze Zelfrealisatie gebeurde rond mijn veertigste levensjaar. Het boek I am That speelde daar een belangrijke rol in. Het diepe gemis en daarmee het zoeken stopte. Ik weet wat ik ben. In deze periode krijg ik mijn tweede dochter (Luna Jade Maidman). Mijn dagelijkse leven leek precies hetzelfde. Het grote verschil was dat de dramatische lading van de persoon verdween en er een oneindige innerlijke wereld opende. Er is geen vasthoudende identificatie meer met alles wat ik ervaar. Van zoeker veranderde ik in leraar. Ik ben groepen gaan geven en heb uiteindelijk op basis van Focusing van Eugene Gendlin en het werk van AH Almaas Het Inquiry Protocol ontwikkeld. Een geniale tool al zeg ik het zelf. Later maakte ik kennis met het werk van Circling Europe wat hier naadloos op aansloot. Ik ontwikkelde samen met Yashodara de Authenticiteitcirkel. Hiermee breng ik tot op dit moment mijn kennis over. 

Mijn belangrijkste spiritueel leraren zijn; Prajnaparamita, Isaac Shapiro, Nisargadatta, AH Almaas, Eugene Gendlin en Ken Wilber.

Inmiddels heb ik mijn kennis en ervaring op gebied van bewustwording vertaald naar een teaching die ik Fundamenteel WelZijn noem. Dit breng ik op verschillende manieren in de wereld. 

Aanmelden met contact formulier

8 + 5 =

Stel hier je vraag