Zelfrealisatie gaat gepaard met een volledige uitdrukking

De veranderlijke geest, de wereld en het universum bewegen voortdurend in een oneindige cirkel van balans zoeken. Dit is het makkelijkst te ervaren in het lichaam. Honger stopt na eten, verlangen stopt na bevrediging, ziekte verdwijnt meestal vanzelf, een sombere stemming draait vroeg of laat om. Wanneer er langdurig geen balans ontstaat is er iets mis. Een vastzittend trauma, een belemmerend concept, een fysiek mankement, etc.

Wanneer de oorspronkelijke geest doordringt in de geest der veranderingen is de balanszoekende beweging natuurlijk en efficiënt. De innerlijke helende intelligentie van het lichaam, de wereld en het universum is briljant. Het beste wat je kunt doen is uit de weg stappen door jezelf te realiseren als bewustzijn. Andere woorden zijn de oorspronkelijke geest of kennendheid.

Uitdrukken is een natuurlijke kracht.
Een onderdeel van balans is dat je jezelf uitdrukt als persoon. Dat lijkt een paradox, in de wereld van Zelfrealisatie en is het dus niet. Hoe unieker, hoe onpersoonlijker. Dat is ook balans.

Er is geen 1 perspectief juist.
Wanneer iets vanuit  1 perspectief wordt belicht is het niet in balans. Het leven is een geheel en niet uit te drukken in woorden. Mijn ervaring is dat wanneer ik 1 perspectief benadruk er vanzelf een tegendruk komt. Ben ik lang sober, dan komt de onmatigheid vanzelf. Ervaar ik mezelf als bewustzijn, komt vanzelf de identificatie met het lichaam er ergens weer in. Alleen het niet hechten aan een voorkeur of een houding van geen ja en geen nee tegen welke ervaring dan ook heeft balans en vrijheid.

Ont-kennen.
Om iets te ontkennen, moet je het eerst kennen. Bij Zelfrealisatie ga je eerst alles zien wat je niet bent. Wat overblijft is wat je bent en altijd al was. Zonder dat het ont-kende verdwijnt of verandert.

Illusie of echt?
De wereld komt voort uit de zintuigen en is dus al een illusie. Je hoeft je daarom niet van deze wereld te onthechten, want het is toch al illusie. Laat alles zoals het is en richt je op de kennendheid. Ik zie deze illusie en de kennendheid beide als echt.

Stel hier je vraag