Vanuit bewustzijn is er geen doel of zingeving. Alles is.

Vanuit het leven gezien bestaat  zingeving uit ´vooruitgang en heling´. Dit is een algemene onderliggende essentie en in je eigen leven direct te ervaren.

In meditatie ervaar ik subtiel dat de materie zich ontwikkelt naar de eigenschappen van bewustzijn; eeuwig, stil en harmonie. Uitingsvormen van deze ´vooruitgang en heling´ zijn te vinden op grote (de evolutie in het algemeen, nieuwe economieën en samenlevingsvormen) en persoonlijke (het ontwikkelen van essenties, familie relaties en het verbeteren van werkstructuren).schaal.

Ik voel me verantwoordelijk voor de 150 cliënten en medewerkers die ik op mijn werk direct of indirect begeleid. Ik heb niet het idee dat ik gekozen heb voor dit leven. Elke dag vindt er een onderzoek en evaluatie in mij plaats hoe de werkprocessen, mijn eigen handelen en de relaties op mijn werk beter kunnen ten behoeve van het geheel. Dit gebeurt buiten een vrije wil om. Het gebeurt. Mijn relatie met mijn vrouw en kinderen ontwikkelen zich ook. Alles verbetert zich voortdurend in de alertheid van het moment. Soms snel, meestal langzaam.

Alles beweegt in ´vooruitgang en heling´. Dit betekent ook dat in alle oorlogen, materialistische economieën en andere schijnbare ellende ´vooruitgang en heling´ ligt besloten. Het universum bestaat uit ´liefde´. Dit is in meditatie helder te ervaren.

Vooruitgang en heling worden onder meer gedreven door lijden en gevoelens van wanhoop, te kort en gemis. Dit soort gevoelens en sensaties zijn universeel. Mijn inzicht is dat het universum ook dergelijke ´emoties´ kent van waaruit alles beweegt naar aanwezigheid en extase.

Waar het omgaat is dat jij dit gaat ervaren en van daaruit leeft. Dat is de enige verandering in de wereld die er toe doet.

Wanneer je niet het universum kunt verbeteren, verbeter dan de wereld, wanneer dat te hoog voor je is gegrepen verbeter dan je stad, je wijk, je werk, je familie of jezelf. Doe dat waar je mogelijkheden liggen en aanvaard jouw leven zoals het is. Dat is geluk. Dat is zingeving.

Stel hier je vraag