De meeste mensen lopen met zingevingsvraagstukken rond. Wat doe ik hier op aarde? Waarom kom ik mijn bed uit? Wat wil ik echt? Wat is mijn toegevoegde waarde in de samenleving? Hoe werkt het universum?

Ik vind zingeving in het omgaan met lijden en het hebben van langdurige zorgzame relaties. Beide aspecten komen voort uit mijn inzichten na Zelfrealisatie. Zelfrealisatie is voor mij de ervaring dat ik mijzelf ervaar als bewustzijn of het absolute. Deze ervaring is het einde van het zoeken naar wat dan ook. Daar is niets nodig. Vanuit die ervaring word ik steeds weer als mens (lichaam, denken en voelen) geboren. Als mens lijd ik en heb ik behoefte aan langdurige zorgzame relaties. Zo beweeg ik tussen de verschillende lagen of percepties van bewustzijn heen.

Het eenzijdig gefixeerd zijn op een gevoel van geluk of liefde werkt niet voor mij. Die ervaringen komen en gaan net als het lijden. De innerlijke houding die voor mij werkt is geen ja en geen nee zeggen tegen geluk en lijden. Dit lijkt minder moeilijk bij gevoelens van liefde, stilte of geluk, want dan is alles goed. Pas wanneer er lijden is ontstaat er een behoefte om hier iets mee te doen. Focussen naar Essentie is een handvat om een neutrale houding in het lijden te vinden, waardoor het gek genoeg veranderd in liefde, stilte of een andere Essentie. Dit is een eenvoudig innerlijke proces en daar ben ik toevalligerwijs achter gekomen.

Authenticiteitcirkel is een vorm waarin je leert hoe je langdurige zorgzame relaties kunt creëren en je kunt ervaren wat het je brengt om dergelijke relaties in je leven te hebben. Het gaat om echtheid, eerlijkheid, authenticiteit en liefde in het moment. Dit zijn aspecten in relaties die te oefenen zijn en ik niet geleerd heb gekregen in mijn leven. Door te reflecteren op vijf pijlers tijdens het contact in een groep ontstaan er diepe contact met jezelf en de ander. Een bijeffect is een heling van het menselijke systeem, omdat het liefdevolle contact in dit moment alle trauma heelt van het vroegere gebrek aan liefdevol contact.

Stel hier je vraag