fbpx

synapsHet zenuwstelsel verwerkt 4 miljoen bytes per seconde en maakt met 6000 bytes per seconde een beeld van de realiteit. Jouw beeld van de werkelijkheid bestaat dus uit 0,00054% van de werkelijkheid. Het zenuwstelsel ontkent de leegte en focust zich op de materie waardoor er een waarneming ontstaat van een solide ik en wereld. Dit is de illusie.

 

De conceptloze staat (ik ben) wordt veroorzaakt door een chemische reactie in de hersenen.

De waarnemer en het bewustzijn (ik ben) zijn onderdeel van de illusie. De enige verwarring die er bestaat, is het feit dat jij denkt te weten ´wat je bent´.

Elke spirituele ervaring van leegte, liefde of wat dan ook is afhankelijk van ´ik ben´ en is daarom illusie.

Het zenuwstelsel maakt een situatie bewust nadat de situatie is gebeurd. Er zit ongeveer een halve seconde tussen de gebeurtenis en het bewustzijn er van. Hoe kun jij de ´doener´ zijn? Hoe kan er ´keuze´ zijn? Doener en keuze zijn onderdeel van de illusie.

Jij bent een luchtspiegeling die niet weet dat het een luchtspiegeling is. Volg het ´ik´ naar de bron en dit zal duidelijk worden.

Wanneer voorgaande conceptuele kennis verwerkelijkt wordt is er vrijheid en totale ontspanning.  Het lastige is misschien dat dit alleen kan gebeuren wanneer  alle concepten worden doorzien. Dat ´je´ ziet dat concepten abstracties zijn van de abstractie van het zenuwstelsel. En wie of wat is die ´je´? ´Je´ is opgebouwd uit ´ik ben´ en alle concepten die daar achteraan komen.

En wanneer de illusie en-of de werkelijkheid is gerealiseerd komt de afwas. Hoe vervul je jouw ´persoonlijke´ rol in het weten dat het illusie is?

 

Share This
Stel hier je vraag