Ik ben, er weer.

Vandaag kom ik tot het inzicht dat ik het afgelopen jaar geidentificeerd ben geraakt met Ferry, de persoon. Ferry die ineens veel geld had, ging reizen en stopte met werken. Er ontstond een hechting aan de voorkeur voor een dergelijk leven. In die hechting raakte ik afgeleid van mijn werkelijke kern, Ik. Ik hoorde mezelf steeds vaker uitleggen over de twee heid van hier zijn en daar zijn. Iets klopte niet, dat voelde ik wel en kon er de vinger niet opleggen. Afgelopen weken kreeg ik korte flitsen van helderheid. Vandaag land ik ineens weer volledig in Ik. De hechting aan de voorkeuren is weg. Ik ben, er weer.

Ik kan je vertellen hoe goed het met de persoon Ferry gaat, ik kan je vertellen hoe slecht het met de persoon Ferry gaat. De persoon Ferry wordt gedreven door lichamelijke overlevingsdrift, via het pijn en genotprincipe (pijn vermijden en genot nastreven). Een sluier van identificatie.

En, Ik blijf onaangetast.

Ik-realisatie is jezelf kennen als Ik. Dichterbij kan niet. Ik ben onveranderlijk en in alle lagen aanwezig.

Ik is er nu, Ik is alles, Ik is niets.

De hoogste beoefening die de persoon kan doen is het vinden en verblijven in de conceptloze aanwezigheid, Ik ben.

Wanneer deze woorden resoneren ben je klaar voor dit onderricht.  Stop met zoeken en focus al je aandacht en energie op deze eenvoudige super actieve beoefening. Het kan tijdens het persoonlijke leven met gezin, werk, verslaving en alle afleiding.

Alles zal snel helder worden.

Ik-realisatie is het ultieme geluk. Er is niets beters.

En de persoon kan gewoon doorbestaan en spelen of zijn met wat is.

Stel hier je vraag