Focus op de felt sense in het lichaam en laat je meevoeren door de beweging van het leven

Zelfrealisatie is het zien en ervaren van de structuur van Bewustzijn. Zelfactualisatie is de directe ervaring van Zelfrealisatie en het lichaam als onderdeel van de buitenwereld. Bewustzijn, lichaam en wereld zijn een geheel. Elke lichamelijke en geestelijke actie ontstaat uit het samenspel van Zelfrealisatie en Zelfactualisatie.

Vanuit het hoogste of simpelste is er geen doel of beweging. Er is gewaarzijn en leegte.

Vanuit dit besef kan elk concept aangenomen worden als begin van een spel. Het conceptuele spel van cultuur, persoonlijkheid, economie, etc. creƫert een wereld, een samenleving, oorzaak en gevolgen. De staat van de mensheid en de wereld is een resultaat van ons collectieve gedachteweefsel. Het spinnenweb. Ongelooflijk complex en alles is van elkaar afhankelijk.

Wanneer je de vaardigheid van focussen leert merk je dat alles vanzelf gebeurt in een vriendelijke open houding. De stroom van het leven komt via Bewustzijn in het lichaam en krijgt betekenis. De betekenis die ontstaat in een open aanwezigheid, zoals in focussen wordt geleerd, gaat voorbij aan de persoon, cultuur en andere oude concepten. De beleving is altijd fris, nieuw, onbekend en niet wetend.

Onschuldig als een kind, een hond, een bloem.

 

Stel hier je vraag