fbpx

Er ligt een enorme potentie in het vertalen van Zelfrealisatie naar het dagelijkse leven met behulp van Opstellingenwerk, verbonden ademen en begeleide meditatie.

Opstellingen zijn een krachtig middel om onderliggende patronen en structuren aan het licht te brengen, daarin kan een helende beweging plaats vinden. Deze avond creëren we de ruimte om je essentie ervaren en te integreren. Persoonlijke traumas mogen aan het licht komen en worden omgezet in essentie.

De afgelopen tijd heb ik een aantal opstellingavonden gedaan. Een thema was trauma. Trauma kan gezien worden als een bevriezing van de levensstroom. De bevriezing heeft de ervaring van permanentheid.  Op het moment van gebeuren waren er te veel, te snel en te heftige prikkels om te verwerken en dat maakt een diepe inprent.

Bevriezingen kunnen gespannen en/of vastgezette spieren en organen zijn, maar ook bepaalde stemmingen zoals somberheid of gevoelloosheid. In de opstellingen werden al deze soorten van teruggehoudenheid naar het leven toe in beweging gezet. Voluit leven, of in ieder geval meer in het leven staan. Trauma en bevriezing kunnen dus ook gezien worden als bevroren liefde of leven. Hierin schuilt de sleutel tot bevrijding.

Een trauma heeft een zuigende werking en door steeds voor het moment en het leven te kiezen (door oa niet overmatig te analyseren en meer de impulsen van het lichaam volgen) ontdooit het trauma en komt er beweging. We hebben ook geboortetrauma opstellingen gedaan, waarmee de ziel bewust kan kiezen, zichzelf kan herprogrammeren om op aarde te komen en te gaan leven.

Met opstellingen kun je praktisch contact maken met de zielsstroom en daarmee karma en andere daarop lijkende concepten/fenomenen.

Het veld (IK) is alwetend en aanvaardend. Door Dat wat groter is dan jij of Dat wat alles beweegt toe te laten in het lichaam word je bewogen in het leven. Het alwetende veld speelt alles uit en laat alles zien. Vanuit het stiltepunt, wat je bent, is er compleetheid en een opkomen en smelten van patronen. Zelfs patronen die een gevoelsidee geven van inadequatie of lijden zijn een vorm van perfectie. Ze zijn open, kwetsbaar en verlangen naar harmonie. Wanneer ze de ruimte krijgen bewegen ze naar contact met de ander en het licht.

De hele beweging en ervaring van de opstellingen en de ziel gebeuren in Bewustzijn, Door steeds te resoneren van Bewustzijn naar de beweging wordt Zelfrealisatie praktisch toegepast. Door de ontspanning in de opstellingen die ook gebeuren door het intieme en onpersoonlijke contact is het makkelijker om jezelf ook als Bewustzijn te ervaren waarin alles gebeurt. Deze beide samen is een geheel.

 

Share This
Stel hier je vraag