Je bent 

Wanneer je twijfelloos gerealiseerd bent is dat als een (onbewust) weten. Het is als je naam. Je bent je niet de hele dag bewust van je naam, maar als iemand je roept dan wordt je alert. Er is de Kennendheid van je naam. Wanneer iemand een andere naam roept gebeurt er niet veel.

Deze twijfelloosheid ontstaat in het jezelf steeds weer vinden als Bewustzijn. Hier kun je van alles voor doen en je hoeft er niets voor te doen, want je bent het al. Hete enige wat voorkomt om jezelf te ervaren als Bewustzijn zijn de identificaties met de objecten die er in verschijnen. Objecten zijn groot zoals een flatgebouw en klein zoals een gedachte of een lichamelijke sensatie.

Bewustzijn of Kennendheid is alleen te realiseren in dit moment in de wakkere staat. Het bevat alles en het is alles. Kun jij jezelf ervaren als alles wat er NU is?

Het is meer een achtergrond houding dan dat het iets tastbaars is. In deze totale openheid gebeuren alle dingen zoals normaal. Er is een levende structuur van een persoon, er is een wereld, er is een universum en tegelijk is het allemaal transparant. In zekere zin een illusie. De illusie is een vingerwijzing naar deze achtergrond houding die in zekere zin niet te ervaren is. Je bent het.

Stel hier je vraag