ardechearjan2Het dagelijkse leven is een bron van informatie voor zelfonderzoek. Door je lichamelijke en geestelijke ervaring voortdurend te voelen, onderzoeken en te bevragen verdwijnt de lading van de persoonlijkheid. Het leven wordt steeds lichter en transparanter.

Er is de directe ervaring van je natuurlijke zelf en de langzame afbouw van de persoonlijkheid. De persoonlijkheid bestaat uit afweermechanismes en driften die wanneer ze doorzien worden bewegen naar openheid, sereniteit en kracht.

De ervaring in het dagelijkse leven met intieme relaties, sociale interacties en overleving weerspiegelen de persoonlijkheid. Met deze spiegel is het mogelijk om structuren te ervaren en op te lossen. De emotionele commoties en pijnlijke lading verdwijnt langzaam en zeker uit het ervaren. Er ontstaat vreugde en helderheid. Een bijkomend effect is dat je jezelf begint te realiseren wat je werkelijk bent achter deze ervaringen van vreugde en pijn. Dit is het gebied van het ultieme geluk, het weten wat je bent.

Wanneer je interesse ligt bij zelfonderzoek kan ik je helpen met het ontwikkelen van een goede structuur om mee te werken. Daarna komt het op jezelf aan. Zelfonderzoek is een levenswerk en is oneindig. Zelfs wanneer zelfrealisatie heeft plaatsgevonden is er van alles te onderzoeken. Het is meer een levenshouding van nieuwsgierigheid en openheid voor wat er is.

Zodra je nieuwsgierig en liefdevol naar jezelf bent, ben je dat ook naar anderen en de wereld. Aandacht en open aanwezigheid is het grootste geschenk wat je iemand. kunt geven. Begin met het onderzoeken van ´wat je bent´, je zult er geen spijt van krijgen.

Stel hier je vraag