fbpx

Yashodra Landvreugd

Open, eerlijk en waarheid is wat ik steeds weer inbreng

Ik verken de wereld van de ander met mijn liefdevolle

nieuwsgierigheid en openheid

Een schets van mijn persoonlijke leven 

Mijn naam is Yashodra, sommigen kennen mij (nog) als Mailin Fleur Landvreugd. Ik heb een Surinaams/Friese achtergrond en groeide ik op  in Utrecht, Curaçao en Doetinchem, in een hecht gezin met mijn ouders en drie zussen.  Vooral in de Achterhoek voelde ik mij een buitenstaander met mijn Caraïbische uiterlijk in die toch wel gesloten witte, boeren omgeving.

Als kind was ik vaak in angst en onzeker. De wereld om mij heen wilde ik begrijpen en dat deed ik vooral door te observeren, te vergelijken en of me aan te passen zodat ik niet meer opviel en daar waar mogelijk vele vragen te stellen.

Terugkerende tegengestelde verlangens in mijn leven zijn: me welkom willen voelen doordat ik uitgenodigd word en erbij willen horen vs me afzetten tegen de meute en uniek zijn.

Pas rond mijn 17e begon ik thuis te komen bij mezelf. Meer en meer liet ik me zien en dat ging gepaard met me verzetten tegen mijn omgeving door anders te durven zijn. In Amsterdam waar mijn zus al woonde, kwam ik vaak en voelde ik me als een vis in het water.
Na de HAVO woonde ik een half jaar in Spanje, leerde Spaans spreken en vertrok daarna naar Amsterdam waar ik sinds mijn 20ste ben blijven wonen. Al snel kreeg ik een relatie met de vader van mijn oudste zoon.

Ik heb drie kinderen gebaard; twee zoons en een dochter. Een leven met heel wat relatieperikelen want mijn kinderen hebben alledrie een andere vader. Die relaties en het co-ouderschap met mijn 3 exen inspireren mij in mijn werk met mensen.

Mijn verlangen om het leven te begrijpen, is zowel vervuld als onverzadigbaar. Op de persoonlijke belevening zal ik blijven groeien en ontdekken. In het onpersoonlijke absolute bewustzijn, is alles helder en compleet, zonder enige behoefte of verlangen.

Toen ik 27 was, nam ik toevlucht tot het Tibettaans Boeddhisme. Dit gebeurde omdat ik voelde dat ik eindelijk thuisgekomen was bij een groep gelijkgestemden. Allemaal mensen die net als ik al hun leven lang zochten naar Waarheid. Bijna 20 jaar lang maakte ik onderdeel uit van de Karma Kagyu sangha met mijn lama Ole Nydahl. Alle levensvragen die ik had konden hier en nu eindelijk beantwoord worden. Door dagelijks te mediteren en bepaalde oefeningen te doen, ontwikkelde ik niet alleen discipine maar ook het vermogen om mijzelf en mijn leven met alles dat daarin gebeurt, meer en meer van een afstandje te kunnen waarnemen. Het heeft mij geholpen om door crisissen heen te komen en te accepteren hoe de dingen gaan. Toch miste ik iets essencieels. Het erkennen van mijn gevoelens en het herkennen van mijn behoeftes. Wat ik miste was kort gezegd; het open en eerlijk zijn in verbinding met mijzelf en de ander.

Sinds 2013 heb ik een grote passie voor en kennis van geweldloze communicatie. In deze teaching werd dat voorgenoemde stuk geheel belicht. Ik werd me als moeder, als partner, als werknemer en bovenal als mens beetje bij beetje bewust van wat ik zelf voel en belangrijk vind. Het heeft mijn leven en met name mijn relaties totaal veranderd, De kennis en ervaring die ik door de jaren heen heb opgedaan, zet ik in, in al mijn werk en relaties. Daarbij voel ik grote dankbaarheid naar mijn NVC leraar Yoram Mosenzon.

Ferry leerde ik kennen in de zomer van 2016 tijdens een authenticiteitscirkel op het zomerfestival Open Up Daarna kregen we een relatie en begon hij de cirkels te geven waar ik aan deelnam. In al die cirkels heb ik vooral mezelf beter leren kennen en daarmee tot zelfacceptatie weten te komen. Dit is een langdurig en diepgaand proces geweest waarbij ik de authenticiteitscirkel gebruikt heb om nieuw gedrag uit te proberen. Het heeft me tot ontwaking gebracht en ik heb mijn purpose ontdekt. Daarom ben ik een groot fan van de cirkels. Het is dè plek om je purpose te ontdekken en te onderzoeken. Nog steeds verdiepen mijn zelfacceptatie  en groei zich, het is in feite een eeuwig ‘work in progress’.

Dit is mijn gebed voordat ik aan het werk ga of een authenticiteitscirkel faciliteer, opdat ik me werkelijk open stel voor mijn hogere Zelf, mijn ware IK. ‘Laat mijn ogen zien wat gezien wil worden, laat mijn oren horen wat gehoord mag worden, laat mijn mond zeggen wat gezegd moet worden, laat mijn hart voelen wat gevoeld kan worden. Ontstaan uit stilte en gestuurd door liefde, geef ik mij over aan mijn hogere Zelf. Ahee!’

Alle verschillende teachings, ervaringen en inzichten bij elkaar hebben mij gevormd tot wie ik ben als persoon. Ik geef authenticiteitscirkels. Daarnaast ben ik ambulant gezinsbegeleider bij Hvo Querido, de organisatie die zorgt voor de opvang van dak- en thuislozen.En ik weet dat het mijn purpose is om open- en eerlijkheid in de wereld te brengen. Dat doe ik overal waar ik ben en dus ook tijdens  de authenticiteitscirkels & bij het schrijven en maken van blogs en vlogs over mijn (liefdes)leven.

Wanneer ik zelf open en eerlijk ben, creëer ik daarmee ruimte en veiligheid voor de ander om dat ook te doen. Dit is de aard van het beestje zou je kunnen zeggen. Als jong kind wilde ik altijd al de waarheid weten en dwong ik onbewust mijn opvoeders tot open- en eerlijkheid.

Sinds maart 2022 zijn wij uit Nederland vertrokken, het huis is verkocht en nu wonen we in de campervan en reizen we rond in Spanje, Portugal en Ibiza. We zullen in communities verblijven maar ook met z’n tweeën reizen. Wanneer je meer wil weten over wat ik aanbied, mij wil ontmoeten of mee wil doen met de authenticiteitscirkels, neem dan contact met mij op door me te bellen.

Ahee!

Yashodra (+316-48477946)

Share This
Stel hier je vraag