De hoogste beoefening is verblijven in de conceptloze aanwezigheid, ik ben. Vanuit deze super actieve meditatie ontstaat ZELF-realisatie vanzelf. En het dagelijkse spel van individueel leven gaat eenvoudig door. Alleen nu met betrokken afstand. DAT is de gelukzaligheid zelf, de kennis of realisatie van DAT wat voorbij bewustzijn ligt (ontwaken).

In alles wat gebeurt is er de constante van kennendheid, alles wordt moeiteloos gekend. Deze kennendheid is onveranderlijk, zonder verlangen en zonder doel. In het moment en oneindig. Vrij van alles. En deze kennendheid heeft een oorsprong. 

Wanneer dit twijfelloos wordt gekend – in elke tijdloze seconde – valt meditatie weg, het is simpelweg onnodig. Wat is, en wordt gekend is het spel van gewoontes en vernieuwing (groei).

Het lichaam zet zichzelf voort door de transformatie van voeding en zuurstof. Zonder deze energie transformatie is er geen leven en geen bewustzijn. Wanneer deze energietransformatie stopt is er dood. Kinderen krijgen de energie structuren van beide ouders. Is het niet wonderlijk allemaal?

Volg je brandende verlangen naar ZELF-realisatie of waaarheid en alles wordt vroeg of laat pure helderheid.

Stel hier je vraag