fbpx

Weekend retraite “De Herinnering”
22,23 en 24 Juli
Reinigen (zweethut), herinneren (plantmedicijn) en integreren (ademwerk).

Kosten: 333,- voor drie dagen inclusief eten en verblijf (2 nachten).

Het verlangen deze ervaringen samen te brengen hebben mij doen bewegen een weekend te organiseren waarin dit samen komt. Het prachtige centrum Waaldijk 15 wat Barbara en Geert in de afgelopen tien jaar hebben opgezet in Dreumel is hier bij uitstek de aangewezen plek voor. Voorzien van veel faciliteiten en mogelijkheden, is hier een stuk natuurlijke rust en comfort te vinden om vanuit de verbinding met elkaar dichter bij jezelf te komen. Neem hier alvast een kijkje.

Het reinigen zal plaatsvinden op de vrijdagavond middels een zweethut geleid door Geert. De zweethut is een reinigingsritueel waarin je wordt uitgenodigd dieper contact te maken met jezelf en je omgeving. De elementen van de natuur, zoals de warmte van de stenen en het vuur, brengen je meer in verbinding met het hart. Het contact met de aarde leid je terug naar het lichaam. Het samenzijn in de hut nodigt je uit tot verbinding met je omgeving. Samen in de duisternis dragen we de hitte.

De herinnering wordt op zaterdag geactiveerd middels het prachtige sjamanistische werk van Esteban en Kiki. Esteban is afkomstig uit Peru en is opgegroeid binnen de Chau traditie en werd uitgenodigd door zijn voorouders zijn werk naar “het land onder water” te brengen. Vanuit zijn traditie werkt hij met verschillende planten waaronder de tabak, coca, cacao en met name de Wuachuma – het water (San Pedro cactus) en Willka – het vuur/licht. Deze laatste twee medicijnen hebben in mijn leven een hoop getransformeerd. Het werk van Esteban en Kiki ondersteunt je in de reis naar binnen. Het contact op zielsniveau en de verbinding met de geest wordt herstelt en versterkt. Op een zeer fijne wijze creëren ze een veilige ruimte waarin middels overleveringen (the way of the jaguar), verhalen, muziek en stilte de herinnering aan wat is wordt geactiveerd. Samen zijn zij in staat op een zachte, uitnodigende en enorm speelse manier je mee te nemen naar de ongeziene en ongevoelde plekken van het leven om vanuit daar de herinnering aan het centrum van het centrum te mogen realiseren. De Wuachuma en Willka zijn als instrumenten die ons helderheid en wijsheid brnegen om het leven te accepteren vanuit de wetenschap hoe aanwezig te zijn.

Het integreren wordt op de zondag ondersteunt door David middels transformational breathework. Een aardse en helende manier om contact te maken met het lichaam, het huis waarin de ziel verblijft. Met een kleine intentie bepaling en een uur ademen wordt er op een simpele doch effectieve manier ruimte gemaakt in het lichaam om meer lucht te kunnen brengen in het leven en ruimte te scheppen voor de integratie van het weekend.

Aanmelden met contact formulier

3 + 8 =

Share This
Stel hier je vraag