Het inzicht van wat ontwaking is gebeurt meestal na een lange weg van zoeken (studie, inquiry. meditatie en luisteren). De eerste blokkade die mensen tegenkomen is alle concepten helder zijn en er tegelijk een weten is dat de ervaring er niet is. In mijn ervaring met begeleiden is het dan belangrijk om het lichaam erbij te betrekken. In Focussen naar Essentie heb ik de alchemie van denken naar ervaren doorgrond.

Alles wat jij kan waarnemen ben je niet!

De tweede blokkade is na de ervaring van ontwaking. Je ervaart jezelf als het Absolute en je kan nog steeds upset raken door het dagelijkse leven. Er is een paradox. Meestel zorgt de hechting aan de voorkeur voor het serene en heldere inzicht van ontwaking voor een hernieuwde zoektocht. De kunst is om totaal te stoppen met vechten in deze fase. De realisatie is nog niet belichaamd en volledig opgenomen door het lichaam en geest mechanisme. Wat nodig is, is een intensivering van je meditatie en focus op de realisatie dat jij het Absolute bent. In mijn teaching en ervaring gebeurt dat in de Authenticiteitcirkel. In de cirkel oefen je om ontwaking te stabiliseren in het dagelijkse leven. Hoe kun je tegelijk het Absolute en mens zijn? Mijn ervaring is dat het ervaren van mezelf als het Absolute op een gegeven moment een verlangen krijgt om ook te willen leven als Authentiek persoon.

Jij bent alles!

Het is een steeds verder ontspannen in wat je bent. Dat is ook wat meditatie en beoefening  in wezen is; wennen aan jezelf. En wat ik ben is een steeds groter wordend mysterie met als basis de kennendheid van mijzelf als iets Absoluuts.

 

Stel hier je vraag