Ontwaken (jezelf ervaren als het Absolute of essentie) en groei (proces van voortdurende belichaming) zijn er tegelijkertijd. Ik hoor meer en meer leraren spreken over de belichaming van ontwaking. Alsof de kennis en ervaring met verlichting stteds meer op aarde en in het lichaam komt. Dit is vanuit mijn visie de enige stap naar een betere samenleving. John Prendergast kwam ik tegen en verwoord deze visie perfect. Hij valt voor mij daarmee in de categorie van mensen zoals Ken Wilber, AH Almaas en andere leraren die transpersoonlijke psychologie en traumawerk includeren in hun non duale teaching. Eugene Gendlin valt hier ook onder ook al benadrukt hij de non duale aspecten nauwelijks. Ik vermoed dat dit komt, omdat hij in een sector opereerde waarbij dat nog wat taboe was (traditionele pschychotherapie).

In het Inquiry protocol wat ik heb samengesteld ervaar je ontwaking en groei tegelijkertijd. Het is geen praten over, maar een directe ervaring. Dat is wat mij betreft het meest helder. In de Authenticiteitcirkel ga je oefenen met het in contact zijn vanuit ontwaking en groei met anderen.

Stel hier je vraag