Het vinden van en verblijven in ik ben brengt je bij je innerlijke essenties van kracht, liefde, intelligentie, aanwezigheid, vreugde, etc. Vanuit deze essenties ervaar je het leven als moeiteloos.  In deze moeiteloosheid begint het Absolute in de ervaring te schitteren als wit helder licht.

Word verliefd op ik ben, je zult er geen spijt van krijgen.

Het begint met het doorsnijden van de lineaire tijd van verleden, heden en toekomst. Dit is een onderliggende matrix geworden waarin de persoon vorm krijgt. In deze matrix ontstaat een voortdurend vergelijken, gaat het goed of slecht. Dit leidt naar een continue bezorgdheid en zoeken. De enige uitweg is het doorsnijden van tijd. Eenvoudig en simpel. In ik ben is er geen tijd, alleen aanwezigheid.

Je kunt in aanwezigheid komen door je stevig in de waarnemer te vestigen. Hier zijn verschillende oefeningen voor. De waarnemer gaat op een gegeven moment op in het waarnemen zelf. Dan ben je direct gewaarzijn of ik ben.

In het verblijven in ik ben begint het Absolute als de zon te schijnen in de ervaring. Alles wordt doortrokken door helder licht. Dan is alles het Absolute, elke gedachte, elk gevoel, elke dagelijkse handeling, elke perceptie.

Vanuit hier is er geen enkel pad of meditatie nodig. Je was altijd al wat je bent.

Stel hier je vraag