Ik ben het absolute.

Al duizenden jaren is de mensheid aan het moorden, stelen en onaardig tegen elkaar. Er zijn allerlei regels, boeken en wetten opgesteld met analyses en richtlijnen. Er zijn verschillende profeten geweest, er zijn allerlei leraren en andere autoriteiten op het gebied van vrede en rust. Niets heeft geholpen. Kijk in je eigen leven op dit moment. Waarschijnlijk tref je daar ook chaos aan. Na alle analyses, intenties, ervaringen en autoriteiten is er niets veranderd.

Waarom verander je niet….?

De traditionele manier van vraagstukken benaderen, door iets te willen veranderen met het denken, lukt dus schijnbaar niet. Landgrenzen, religies en grondstoffen bepalen nationale identiteiten en daarmee oorlogen. Het is nooit anders geweest.

Waarom verandert er niets…?

De enige manier om de innerlijke chaos en daarmee de chaos in de wereld te veranderen is een drastische innerlijke revolutie. Innerlijke revolutie is onmiddellijk en alleen in dit moment. Het zit in het totale ‘niet doen’ en ‘niet weten’. De innerlijke revolutie is het onmiddellijke doorzien van elk (denk) beeld. Dit doorzien kost geen enkele moeite. Het doorzien van de structuur van identificeren leidt naar totale vrijheid. Herinneringen en beelden zijn innerlijke autoriteiten geworden. Nieuw is onmiddellijk en beeldloos. Dit is de enige houding die naar vrede leidt. Dit betekent ook dat je geen enkele autoriteit buiten jou moet volgen, want ook zij hebben geen oplossing. Het volgen van iemands denkbeelden leidt naar verinnerlijking van meer denkbeelden en daarmee naar oude paradigma’s.

Werkelijke vernieuwing komt voort uit niet-denken en niet-handelen. Deze subtiele en moeiteloze manier van aanwezig zijn brengt innerlijke eenheid en daarmee innerlijke vrede. Wereldvrede begint in jou. Jij bent de maatschappij en jouw verandering leidt naar de verandering van de wereld. Elke theoretische verhandeling over vrede en de wereld zijn gedoemd te mislukken. Ook deze tekst als opeenhoping van kennis en autoriteit leidt niet naar werkelijk inzicht.

Waarom verander je niet….?

Stel hier je vraag