Wat ik zie is dat Focussen naar Essentie en de Authenticiteitcirkel helpen met het verinnerlijken van een liefdevolle object-relatie. De luisteraar (object) volgt de liefdevolle stappen van het Focussen en de peilers van de cirkel en deze interacties (relatie) worden langzaam en zeker verinnerlijkt (subject). De luisteraar is symbool voor de ideale ouder. Deze ideale ouder is er steeds weer helemaal voor jou in het moment.

Iedereen heeft de behoefte aan een langdurige zorgzame relatie. De paradox is dat een langdurige zorgzame relatie in het NU wordt opgebouwd. Ben ik er NU voor jou? Ben jij er NU voor mij?

Wanneer deze liefdevolle subject-object-relaties zijn verinnerlijkt kan iemand er voor zichzelf zijn. Het wordt een belangrijk onderdeel van de persoonlijkheid. Dit bedoel ik wanneer ik zeg dat je voor Zelfrealisatie een sterk ego dient te hebben.

De lading van de behoefte dat je iemand nodig hebt smelt. In dit er voor jezelf zijn ontstaat het neutrale er zijn. Hier is niemand nodig, omdat de structuren van de persoonlijkheid zijn opgelost.

Dit is vervolgens de brug naar jezelf realiseren als Bewustzijn, Kennendheid of het Absolute. Het hele spel van subject-object-relaties blijft aanwezig, maar beweegt naar de achtergrond. De wereld wordt een spel.

De realisatie dat je Bewustzijn bent komt naar de voorgrond. Dit proces gaat eerst nog even heen en weer, totdat er twijfelloze Zelfrealisatie is.

Dit is een onderdeel van de verhouding tussen leraar en leerling. In mijn groepen haal ik die verhouding uit elkaar doordat we allemaal leraar en luisteraar zijn. De stappen en de peilers zijn de aanwijzingen en suggesties die leiden naar Zelfrealisatie.

[wysija_form id=”2″]

Stel hier je vraag