It is not teach what you think others need, teach what you need.
When you teach what you think people need, it’s interesting.
When you teach what YOU need it can be
powerful beyond measure.”
~ Denise Linn

Inmiddels heeft iedereen wel zijn eigen verhaal gemaakt van de nieuwe wereld. De volgende stap lijkt mij zinvolle persoonlijke actie. Wat is de hoogste energie, gedachte of impuls in jouw ervaring? En ben je bereid je volle verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat JIJ belangrijk vindt.

De komende tijd zal ik meer gaan schrijven over mijn impuls om te bewegen over de wereld. Een weg vrij te maken voor mijzelf en mijn kinderen. Dat is wat er nu leeft. Leven vanuit “No vision, vision”. De laatste maanden in Ibiza is er iets wezenlijks geraakt. Het heeft op dit moment te maken met loslaten van luxe, vaste patronen en veiligheid. Ik ervaar het als een verdergaande belichaming van wat ik ben. De vrijheid in het non duale perspectief zoekt een vertaling in het dagelijkse leven. Het is geen logisch verhaal. No vision, vision is een gevoelde visie zonder verhaal of logica. Er zit een toekomstbeeld in, maar ik kan het niet zien of verwoorden. Gewoon gaan met die banaan. En als het niet goed meer voelt van richting veranderen. Voor mezelf en andere niet te (be) grijpen. Het is het volgen van de hoogste energie in het moment voorbij regels, schuld, schaamte, hechting en patronen.

Ik ben opnieuw aan het leren

Er komen in deze tijd verschillende situaties bij elkaar voor mij; het verlangen om te stoppen met werken, een verlangen om in community te leven, een overwaarde op het huis, een vriendin die van avontuur houdt en een verstikkende QR maatschappij. De combinatie van al deze dingen heeft mij doen besluiten om te gaan bewegen.

In onze relatie neem ik het op dit moment het voortouw en bewegen we als team

Het is een meditatie om mijn innerlijke impuls te volgen en afgestemd te blijven op mijn liefdes partner en kinderen. Deze relaties vind ik net zo belangrijk als mijn authenticiteit. Door steeds mijn visie te geven en te luisteren naar de reacties kom ik steeds een stap verder. Op dit moment hebben we een home base op Ibiza en daarnaast is er een wens om ergens op de wereld een eigen stuk land met huis te bezitten in samen zijn met een paar gelijkgestemden. Ik onderzoek in op dit moment de mogelijkheden in Spanje, Portugal, Ecuador (Vilcabamba), Brazilie (Alto paraiso) en Mexico (Mazunte/Cancun). Dit gebeurt vooral in gesprekken met anderen die deze stap al hebben gemaakt of op het punt staan om het te doen. Vanaf Februari gaan we wat plekken bezoeken en als er iets klikt dan gaan we daar verder op in. Mexico heeft op dit moment mijn voorkeur, omdat ze daar geen maatregelen hebben wat betreft covid, er zon en strand is en de economie redelijk stabiel is. Europa is de komende maanden even afwachten hoe het gaat lopen met lockdowns, etc.

Het hele proces is chaotisch en impulsief

Op dit moment ben ik ook bezig om mijn huis mooi te maken voor de verkoop. Eerst dacht ik, ik doe er niets aan. Nu is dat inmiddels veranderd naar, ik maak er een paleisje van. Ik geef een paar duizend euro uit aan esthetische verbeteringen die ik eigenlijk voor mezelf al had moeten doen. Nu wil ik het geld er ineens wel aan besteden, terwijl onduidelijk is of het nu echt de overwaarde verhoogd.

Zelfrealisatie is de Ultieme basis

Het kan alleen maar goed gaan. Ik zie dit proces van weg gaan uit Nederland als een verder gaande embodiment van Zelfrealisatie. Er is iets wat me in beweging zet en kik volg het. Er zit loslaten in van comfort, relaties en veiligheid. Er zit spanning in van avontuur en het onbekende. En steeds is dit alles een beweging in de achterbrond van kalmte en weten wat ik ben. Dit weten is het diepste van het diepste en de basis voor elke kwetsbaarheid.

Wat is nu het plan?

1.Huis verkopen in December
2.Shurgard box huren 
3.Na verkoop huis in Januari camper kopen 
4.Baan opzeggen per 1 Februari/Maart
5.In Februari/Maart naar Ibiza rijden
6.Juni/Juli naar Siargao (Philipijnen)
7.?

Stel hier je vraag