Voor mij bestaat de ultieme waarheid uit minimaal twee perspectieven;
1. mijzelf kennen als het Absolute voorbij bewustzijn (ontwaking) en
2. het volledig in de wereld zijn als persoon met de wil om te leven, relaties en zingeving (groei).

Een eenzijdige benadering van een van deze beide perspectieven leidt naar verwarring en onoplosbaar lijden.

Ontwaking en groei zijn de twee uitgangspunten in Fundamenteel Welzijn. Beide perspectieven hebben verschillende wetmatigheden. Zo is er als het Absolute geen tijd, ruimte, lijden en persoon. In de wereld van persoon (lichaam, denken en voelen) is er een afgescheiden individu in een wereld vol objecten in tijd en ruimte. Het groeien in de persoonlijke wereld is eindeloos en nooit af. Als het Absolute is er geen groei en alleen maar perfectie.

Er zijn oneindig veel perspectieven en vragen in het leven van de persoon, vanuit de realisatie als het Absolute is er 1 perspectief zonder vragen. Mijn vraag aan jou is; ben je bereid om beide te omarmen?

In mijn cursussen leer ik je om jezelf te realiseren als het Absolute via het lichaam, denken en voelen en zet ik de richtlijnen voor een comfortabel leven als persoon in uiteen. Deze richtlijnen heb ik niet zelf bedacht, die komen voort uit allerlei brilliante minds zoals AH Almaas, Harry Guntrip, Alexander Lowen, Swami Sarvapriyananda, Eugene Gendlin, Ken Wilber, Jordan Peterson, Isaac Shapiro, Nisargadatta, Prajnaparamita en vele anderen. En deze personen hebben alleen verwoord hoe het al is. Dat is natuurlijk de eindeloze grap, er hoeft niets te veranderen, je bent al wat je bent in alle perspectieven. Het is het zien, ervaren en begrijpen wat je vrij maakt.

Tijdens de werkvormen maakt iedereen zijn of haar eigen lessen. Er is een begin, midden en een einde, maar niet perse in die volgorde.

Mijn inbreng is een praktische en mentale integratie en het voortdurend checken of het klopt wat ik denk, ervaar, zeg en schrijf? Klopt het ook voor de mensen die ik blootstel aan deze teaching?

Samen doordringen in liefde. Vanuit mijn ervaring bestaat bewustzijn uit stilte en beweging. Door samen onze ervaring in het moment te verwoorden wordt alles steeds helderder. Niet alleen de inzichten, maar ook hoe te leven in een wereld vol perspectieven.

Stel hier je vraag