Voel je je ergens in je leven onderdrukt, niet gehoord of niet gezien? Voel je de afkeer en de agressie die daarbij horen? Daar zit kracht.

Wat zou ik willen zeggen of veranderen? Daar begint het nemen van mijn maximale verantwoordelijkheid. Spiritualiteit gaat voor mij niet (alleen) om het ervaren van non duale sereniteit, vrede, compassie, liefde en meditatie. Spiritualiteit gaat voor mij ook over maximale verantwoordelijkheid nemen.

Maximale verantwoordelijkheid nemen is instinct. Het is de basis van orde scheppen en overleven. Top sport vind ik leuk om naar te kijken, omdat het in spelvorm laat zien wat het betekent om de maximale verantwoordelijkheid te nemen.

Maximale verantwoordelijkheid nemen komt bij mij voort uit het volgen van mijn impulsen (surrendered leadership). Daar zit een grote mate van overgave in. Wanneer ik mijn lichaam volledig voel komt het vanzelf tot uitdrukking. In het mezelf uitdrukken ligt liggen eerlijkheid en mezelf uitspreken besloten. Eerlijkheid is de belangrijkste grondstof die we hebben. Daar draait de hele economie op. Dat is de basis van elke langdurige zorgzame relatie. Iets uitspreken is een avontuur, want ik weet niet wat het gevolg is. Ik breng mezelf voortdurend in nieuwe gebieden en dat maakt me sterker. Dat is goed voor mezelf, mijn familie, de community, etc. In de Authenticiteit cirkel merk ik dat het simpelweg mezelf uitspreken alles stromend houdt. Leven is stromen.

[wysija_form id=”2″]

Stel hier je vraag