Er zijn vele onderzoeken gedaan naar liegen. Liegen is een onderdeel van ieders ontwikkeling. Het kan iets kleins zijn zoals een antwoord op de vraag hoe is het?, een situatie overdrijven tot zo iets als vreemdgaan en fraude. Liegen geeft innerlijke onrust (tedex video).

Waarom zou je stoppen met liegen?

  • eerlijkheid geeft innerlijke rust en daarmee toegang tot essentie

Wanneer je handelt binnen de grenzen van de heersende en/of individuele moraal is de geest rustig. Dat is voor en na Zelfrealisatie hetzelfde. Herken je dat? Een mens verlangt naar een langdurige zorgzame relatie en op basis van dit verlangen zijn alle regels, wetten en moraal gemaakt. Liegen geeft veel innerlijke stress en daarmee onhelderheid en gebrek aan focus op het allerhoogste.

  • alleen door eerlijk naar jezelf te kijken ont-wikkelt het ego (en karma) zichzelf en kom je bij je natuurlijke zelf

Het ego is je gevoel van zelf en bestaat onder andere uit een complex systeem van afweer tegen alles wat dat gevoel bedreigt. Door jezelf te confronteren met leugens over jezelf kan er een loskomen van deze structuren ontstaan. Confronteren lukt alleen in eerlijkheid en alles direct aankijken. Contact met de innerlijke leraar is hierbij belangrijk.

Tips:

1. Liegen is iets doen en iets anders zeggen, er zijn twee manieren mee stoppen

  • stoppen met liegen en vertellen wat je doet
  • stoppen met de activiteit waarover je liegt

2.Vervang het verlangen naar de wereld in verlangen naar het god
Leugens ontstaan in het najagen van verlangens. Verlangens ontstaan door de identificatie met het lichaam. Wanneer je jezelf realiseert als bewustzijn of essentie is er geen verlangen, lijden of liegen. Wanneer het lichaam en geest mechanisme in deze staten verblijft zijn er gevoelens van sereniteit en compleetheid. Het is daarom belangrijk om je spirituele beoefening te blijven doen. Voor en na Zelfrealisatie.

Tijdens Focussen naar Essentie en Authenticitieitcirkels word je uitgenodigd om volledig eerlijk te zijn. Wat gebeurt er wanneer je jezelf presenteert zoals je bent? Mijn ervaring is dat het een enorm gevoel van vrijheid, speelsheid en rust geeft.

Deze video geeft praktische informatie over spriritualiteit en het dagelijkse leven.

Stel hier je vraag