Training in het omgaan met sexuele energie brengt veiligheid en vitaliteit

Gisteren was ik bij een lezing van Reinoud Eleveld. Hij is gespecialiseerd in het transformeren en/of schoonhouden van sexuele energie. De basis is I-kracht wat vanuit mijn belevingswereld overeenkomst met Essentie/Ik Ben. Wat ik interessant vind is dat hij daar komt via de sexuele energie in het lichaam. Niet via tantra en partneroefeningen, maar via zelftraining van deze energie. In de opvoeding, school, spirituele stromingen en therapeutische opleidingen is een gedegen onderricht op het gebied van omgaan met sexuele energie afwezig met alle gevolgen van dien.

Wat ik heb meegenomen van deze lezing is dat we allemaal (onder andere) via onze sexorganen met elkaar verbonden zijn. Deze energie uitwisseling loopt tussen alle mensen; jong, oud, homo, hetero, man, vrouw, vader, moeder, zoon, dochter, slager, buurvrouw, baby, etc. In een zuiver sexueel netwerk zijn er groene lijnen tussen mensen (helderziende mensen schijnen dit te kunnen zien). Een dergelijke omgeving is voedend en veilig.

Door behoeftigheid, misbruik en pornografische belevingen in dit netwerk te brengen komt er een rode stroom op gang. Dit voelt als onveilig en verstoort de voedende en liefdevolle interactie. De man is hierin dwingend en de vrouw meer trekkend. Het is voor de man en de vrouw de taak om sexueel volwassen te worden en deze krachtige energie te leren beheren. Beheren is niet onderdrukken. Het gaat over vrij laten stromen en bewust kunnen sturen. Hiervoor is een langdurige training nodig. Vanuit de Tao komt wijsheid en gezondheid voort uit het beheren van sexuele kracht.

In onze maatschappij zijn we zeer simplistisch met sexualiteit bezig. Dit komt voort uit gebrek aan kennis en overdracht. Zijn visie is eenvoudig. Hij staat op een plek waarin hij het huidige westerse sexuele gedrag wil verrijken met taoïstische kennis en vaardigheden. Hij heeft daar een zevenjarige training voor en sinds kort online modules. Mensen kunnen dan zelf ervaren wat het doet. Stap voor stap. Voorzichtig, betamelijk en zorgvuldig. Hij wil dertig duizend mensen trainen. Zijn verwachting is dat mensen vreugdevoller, vitaler en wijzer worden en de maatschappij daardoor totaal kan veranderen.

Zie ook de beoefening van de Zeven sluiers.

 

Stel hier je vraag