De enige uitweg naar een betere wereld is om gezamenlijk tot Zelfrealisatie te komen. Dit betekent niet perse dat iedereen zichzelf realiseert, maar wel dat er veel meer mensen zijn die zichzelf herkennen als bewustzijn.

Het begint bij de boodschap dat er zoiets als Zelfrealisatie bestaat.

Jijzelf bent de beoordelaar of deze boodschap waar is en werkt in het dagelijkse leven. Het leidt naar meer soberheid en geluk in je leven. Gebeurt dit niet dan gaat er iets verkeerd. Dan wordt de kennis van Zelfrealisatie niet goed toegepast en/of geïnterpreteerd.

In deze verwarrende tijd hebben we eenvoud en helderheid nodig. Er is zoveel informatie dat het helpt om naar de kern terug te gaan. Maak het (leven) simpel.

Simpel is toegankelijk.

Zelfrealisatie op zichzelf is betekenisloos. Wij zijn bewustzijn dat door het lichaam, denken en voelen heen leeft en dat betekent samen leven. Ik zie een wereld waarin we in eenvoud met elkaar zijn en delen. Samen doordringen in liefde geeft betekenis.

Samen is liefde.

Zelfrealisatie is met een lichaam. Hoe meer onthechting van het overleving en stress mechanisme, hoe meer eenvoud, helderheid en geluk er ontstaat.  De buiten wereld is een projectie van onze innerlijke wereld. Door jezelf te realiseren dat je bewustzijn bent ontstaat er een lichamelijke beleving van innerlijke compleetheid. Vanuit hier is er geen impuls meer om jezelf en de wereld te veranderen. Dit is gek genoeg de enige oplossing voor de huidige wereldproblematiek.

Verandering begint bij het stoppen van iets willen veranderen.

Klinkt dit verhaal logisch voor het denken? Ik hoop het wel, anders ontstaat er geen impuls om jezelf te realiseren. Deze teksten zijn om het denken te verleiden om zichzelf te onderzoeken. Het denken wil het lichaam helpen en is voortdurend bezig om strategieën uit te werken om genot na te streven en pijn te vermijden. De oplossing ligt in het overstijgen van dit patroon. Het lichamelijke denken, wat ontstaat door de identificatie van bewustzijn (jij) met het lichaam overziet het geheel niet.

Ga voorbij aan het lichaam, voelen en denken.

Er zijn al zoveel mooie plekken waar het samen doordringen in liefde wordt geoefend. We hebben nog veel en veel meer van dit soort plekken nodig. Ik moedig iedereen aan iets neer te zetten en samen tot vormen van liefde te komen. In een relatie, gezin, familie, groepje, buurt, gemeenschap, kerk, etc. Begin ergens en laat je niet tegenhouden door de vele projecten en mensen die al iets organiseren. Het hoeft ook niet allemaal zwaar en moeilijk te zijn. Het is vreugdevol om samen (n)iets te doen.

Zo zit ik tegenwoordig op Zouk dansles. Op de dansschool gaan mensen op een leuke manier met elkaar om. Humor, ondersteunend aan de de dans en uitnodigend. Er is een dragende groep met een enorme inzet. Ik ben daar echt dankbaar voor. Mijn innerlijke leraar maakt zijn eigen lessen. Voor mij is Zouk op dit moment satsang. Dan gaat het niet over dat ik bewustzijn ben of zoiets, maar meer over leiding geven/nemen, contact maken en het ritme lichamelijk tot leven brengen. Er vindt een vertaling van wat ik tegenkom in de dans naar andere gebieden in mijn leven plaats. Ik ben Zoukende.

De beste tip die ik ooit kreeg toen ik niet wist waar te beginnen; stel een datum, een plek en een tijdstip vast.

sindsdien is de stroom niet te stoppen….

Stel hier je vraag