Wat zit er tussen jou en Zelfrealisatie?

Heb je deze vraag wel eens aan jezelf gesteld vanuit een focuspositie*? Wanneer je dat doet komen er namelijk vanuit het lichaam een aantal thema’s in het bewustzijn die volgens jouw ervaringsstructuur tussen jou en Zelfrealisatie in zitten. Dit zijn over het algemeen thema’s zoals; dingen die je nog moet doen, weerstand tegen bepaalde lichamelijke sensatie, zelfafwijzende gedachtes, relatieproblemen of ideaalbeelden over jezelf en Zelfrealisatie.

Wanneer je deze thema’s helder kunt ervaren en verwoorden ontstaat er afstand. Door ze te erkennen ontstaat er ruimte en komt er eerst lichamelijke ontspanning en vervolgens een ervaring van essentie (ruimte, leegte, liefde, aanwezigheid, etc). Vanuit deze eenvoudige ervaring van essentie is er geen probleem en zit er niets tussen jou en Zelfrealisatie. Het wordt stil en rustig. Er hoeft niets meer te gebeuren.

Vanuit deze stilte en rust bouwt de structuur van de persoon zich telkens weer op en af. Dit is de voortdurende wederopstanding. Totaal flexibel en ondefinieerbaar. Er zijn geen serieuze ambities en er gebeuren een heleboel dingen. Je ervaart jezelf als ruimte, persoon en ervaring. Dat is alles.

*De focuspositie is met de aandacht in het lichaam aan de voorkant ervaren welke sensaties er zijn. Het gebied ligt tussen de sexorganen en het hoofd. In dit gebied vindt de beinvloeding en vorming van denken, voelen, beweging, beelden en betekenis plaats.

Stel hier je vraag