kusTijdens de inquiry avonden is zich iets in mij aan het ontvouwen. Het gaat over een rijker wordende ervaring. Als voorbeeld geef ik ´aanwezigheid´ en ´liefde´. Daar waar het eerst een dimensionale ervaringen waren beginnen deze termen nu meer vormen en subtiliteit te krijgen.

Ik ervaar de gehele verandering als een vorm van rijkdom.

In het volgen van de felt sense in een wakkere meditatieve staat komt iedereen in een geheel andere wereld met andere wetten. De innerlijke wereld van bewustzijn. Deze wereld is grenzeloos, ruim, gevarieerd en evoluerend.

Zo werd bij mij de afgelopen keer een ervaring duidelijk dat in heldere aanwezigheid elke lichamelijke sensatie ook een vorm van aanwezigheid was. De vormloze achtergrond en de ervaringsvormen werden een geheel. Gemaakt uit dezelfde substantie. Dan zijn er in eens meerdere vormen van aanwezigheid met verschillende kwaliteiten. In deze ervaring is ook nog eens te ervaren dat ik dit alles ben. Het is een subtiele innerlijke ervaring van eenheid.

Een soortgelijke ervaring ontstond met liefde. Er was de liefde van het ´niets´ zijn, de liefde die ontstaat in het waarnemen en handelen vanuit dit ´niets´ zijn en er was iets van ´persoonlijke liefde´ die gekoppeld was aan personen (de energie/liefde die ik van iemand kan krijgen of aan iemand kan geven). Al deze vormen van liefde lopen voortdurend in elkaar over. Ze versterken elkaar positief en negatief. Ze zijn er tegelijkertijd en te onderscheiden.

Zo kwam ik door mijn hart te openen in de groep door kwetsbaar te zijn in een ruimere vorm van liefde. Die ruimte die aanvoelde als een warme versmeltende liefde werd vervolgens weer de basis om het hart verder te openen in contact.

Gisteren kwam het thema relaties aan de orde. Wat is een relatie eigenlijk en kun je wel uit elkaar gaan? De termen waarin we denken over relaties beperken de relaties en de liefde. De volgende inquiry focussen we op het thema relaties. We kunnen daarin onder andere onderzoeken hoe we via de persoonlijke relatie naar de oneindigheid kunnen komen. Met zijn allen tegelijkertijd kijken in een diepere staat geeft veel inzicht en wijsheid.

De setting van gisteren was ook wat hilarisch, omdat er van alles misging van vallende kopjes tot weigerende apparaten. De term ´huiskamer spiritualiteit´ was geboren.

Samen doordringen in liefde.

 

Stel hier je vraag