Leuk gesprek tussen Terence Mckenna (zijn psychedelica noodzakelijk?) en Ram Dass (hoe leef ik vanuit ontwaken?). Ze onderzoeken het vraagstuk “Hoe kan de mensheid tot ontwikkeling komen?”. Dat is een eeuwigdurend gesprek.

Wat ik onder andere leuk vind is dat het uit 1992 is. Zo kan ik zien hoe ze er in die tijd over dachten. in de woorden van Ram Dass herken ik iets wat probeer te verwoorden als de Persoon van Essentie. Er is een handelen zonder identificatie met de handeling en het resultaat.

Er zitten meerdere leuke opmerkingen en inzichten in dit onderzoekende gesprek. Ik word er blij van.

In deze tijd van mijn leven neem ik waar dat mijn denken een doen is. Het volgen van mijn hoogste impuls is actie. In actie, komt er reactie en dan past het doen zich aan. Het hoofd-denken komt er achteraan en produceert inzichten en een verslag achteraf. Het doen-denken komt voort uit de felt sense (lijflijk gevoel). Het lijf staat voortdurend in direct contact met de omgeving en weet de volgende stap. 

Ik merk dat mijn hoofd-denken nauwelijks nog meedoet in het doen-denken. Af en toe wil het grip hebben en ontstaat er angst of twijfel. Doen-denken is chaotisch voor het hoofd-denken.

Mijn keelgebied is ontspannen en vrij. Ik zeg wat ik denk. Ik word gedragen door mijn eigen teaching. 

Mijn hartgebied staat in contact met mijn langdurige verlangens. Het Fundamenteel Welzijn delen met wie het wil horen, de relatie met mijn kinderen en genieten van leven. Meer is er niet.

Mijn buik reageert in het moment. Dit wil ik niet, dit wil ik wel, dit wil ik nu. Het is verbonden met de lange termijn visie van mijn hart. 

Stel hier je vraag