fbpx

Wanneer het persoonlijke er helemaal is, is er verlichting

Je hoeft nergens van af. Er is genot nastreven en pijnvermijden. Er is de behoefte aan langdurige zorgzame relaties. Er is een lichaam in relatie tot het universum (groei). Er is de realisatie van jezelf als bewustzijn of het Absolute (ontwaking).

Ontwaking en groei gebeuren elk moment via het lichaam

Kun je leven als helder bewustzijn en verward persoon tegelijkertijd? Sta je jezelf toe om genot na te streven, pijn te vermijden en verlicht te zijn tegelijkertijd? Sta je jezelf toe om ruzie te hebben en in harmonie te zijn tegelijkertijd? Accepteer je de schaduw van jezelf en anderen als onderdeel van het geheel?

Ontwaking is er, terwijl je je persoonlijke leven niet op orde hebt. Wanneer je ideaalbeelden aan ontwaking koppelt zal je nooit klaar zijn met je zoektocht. Authentiek is het persoonlijke er volledig laten zijn. Wanneer je jezelf volledig neemt zoals je NU bent is er geen innerlijke strijd meer. Wanneer er geen innerlijke strijd is ontstaat er rust en het subtiele inzicht dat je het Absolute bent (ontwaking).

De paradox is dat Authenticiteit en het Absolute elkaar versterken en tegelijk niets met elkaar te maken hebben

Moraal, ideaalbeelden en de indeling van goed en fout komen voort uit het pijn en genot principe. Alles wat pijn doet is dan slecht en alles wat genot geeft is goed. Wanneer ik de hechting aan dit lichamelijke voorkeursmechanisme loslaat ontstaat er onmiddelijke vrijheid. Wanneer je ook maar iets aan je persoonlijke situatie wil veranderen is er strijd en verwarring. 

Ik als bewustzijn en persoon is puur en perfect

Er hoeft echt niets, maar dan ook niets te veranderen aan dit moment, mijzelf, anderen en de wereld. Alles is wat het is. Dit besef is eenvoudig, complex en totaal bevrijdend. 

Focussen naar Essentie is een manier om jezelf via het persoonlijke te realiseren als bewustzijn. In de authenticiteitscirkel oefen je met volledige zelfaanvaarding zoals je bent.

Share This
Stel hier je vraag