Afgelopen weken was ik op het OpenUP festival. Ik kom hier al dertien jaar. Het is mijn leraar en community. Op dit tien daagse festival wat alcohol en drugsvrij is met vegetarisch eten ervaar ik hoe we als mensen samenleven en kunnen samenleven. Er zijn conflicten, aanvaringen, stress, bliss, verwondering, feest, etc. Er gebeurt zo veel (groei en ontwaking) in deze tien dagen voor iedereen dat het niet is uit te leggen. Iedereen beleeft het vanuit zijn of haar eigen belevingswereld.

Jouw innerlijke leraar maakt zijn eigen lessen

De laatste jaren is er een vanuit de community een behoefte naar meer Zijn. Dat komt uit de evaluaties die we elk jaar houden. Dit werd dit jaar onder andere vertaalt in minder workshops, waardoor er minder een consumerende houding ontstaat. Het gaat niet om het rennen van de ene naar de andere workshop. Het Zijn met alles wat er is, is een enorme goede workshop met zoveel mensen bij elkaar. Er zit een grote diepte in Zijn wanneer je deze kunt zien. Zijn lijkt aan de oppervlakte saai en relaxed maar in de diepte is het ALLES ervaren wat er in jou is. En dat is veel en transformerend in zichzelf.

Zijn is alles zijn, niet alleen het makkelijke

Het thema wat aan het begin van elk jaar gekozen wordt gaat werken, omdat een deel van onze aandacht er op gericht wordt. Ik vind dat altijd een wonderlijk proces. Er wordt een thema of intentie gekozen en het krijgt langzaam vorm in al onze waarnemingen en in de manifestatie. Dit jaar was het Playfull Abundance. Vooral na het festival ervaar ik de verschillende lagen van dit thema. Hoe vrijer ik ben van mijn gehechtheid aan het genot nastreven en pijn vermijden principe (lees mijn gratis boek) hoe meer alle verlangens en behoeftes speels worden en als overvloed ervaren worden. Het kopen van een auto, het doen van spirituele beoefening of het genieten van een liefdesrelatie zijn elementen in mijn leven die speelsheid en overvloed geven zonder dat ik er van afhankelijk ben voor mijn geluk. In deze speelsheid is er vreugde en vrijheid.

In rust en stabiliteit ontstaat echte speelse overvloed

Voor mij is het geluk van Zelfrealisatie en de kennis van het Absolute vervullend in zichzelf. De ervaring van het dagelijkse leven en een spiritueel festival zoals OpenUP is Playfull Abundance. Een dans van overvloed. Bij mij maakt deze overvloed gevoelens los van dankbaarheid, oneindige mogelijkheden, avontuur en wezenlijke verbinding.

Hoeveel geld besteed jij aan je werk?

Ik ben en blijf in verwondering van dit mooie en verwarrende festival waar alles mag zijn en gedragen wordt door iedereen die er is. Dit feest, deze viering van het leven is mogelijk omdat we dit als community betalen. Wat mensen misschien vergeten of niet weten is dat het festival ongeveer honderdveertigduizend euro per jaar kost en er wordt slechts een handvol mensen een beetje betaald. Er zitten dus niet eens arbeidskosten in. Sterker nog, elke cocreator die minimaal zes uur per dag werkt betaalt om er te zijn. Is dat niet Playfull Abundance?

Stel hier je vraag