Het volgen van verlangen maakt vrij

De realisatie dat je bewustzijn bent is relatief eenvoudig. Het is de oplossing en integratie van patronen die jarenlang aandacht blijven vragen. Op een gegeven moment zijn alle moeder en vader thema’s vanuit duizenden hoeken bekeken en ervaren. De mamma en pappa structuren worden steeds transparanter en verschijnen meer als energie vormen zoals pure essenties.

Wanneer opgeslagen trauma en vermijding voor een groot deel is ontladen en/of wordt ervaren vanuit een diepere laag begint het vrije leven. De aandacht is volledig in het moment en de persoonlijke ontvouwing valt energetisch samen met het geheel.  De structuren van de persoon wordt steeds subtieler vallen samen met de wereld.

Ik sprak laatst een therapeut en schrijver die al dertig jaar psychologisch werk doet. Bekende boekenschrijver, tien jaar Ridwan school van Almaas en supervisor van studenten op allerlei gerenommeerde opleidingen (om aan te geven hoeveel innerlijk werk hij heeft gedaan). Hij kwam heel eenvoudig en gegrond over. Hij vertelde een anekdote over zijn supervisie die hij ook ontvangt. Zijn supervisor die dan na al dat onderzoek zegt in een sessie; “Sorry, het gaat weer over je moeder”. 

De innerlijke object relaties zijn eindeloos. Een fenomeen wat zich laat zien is de persoonlijke essentie. Dit is een bevrijd bewustzijn wat authentiek en uniek is. Het krijgt elk moment vorm en is de capaciteit om werkelijk contact te maken met de ander en de wereld. Het is het open hart van Jezus. Het voelt en ervaart zichzelf als goddelijk en persoonlijk. Alles stroomt, alles is echt, alles is in dienst van zichzelf en de mensheid.

Ik besef me dat het volgen van verlangen, wat een vorm van energie is, mij in vrijheid en volwassenheid brengt. Niet het ontkennen, afzwakken of wegmoffelen van verlangen. Dat komt voort uit innerlijke mamma en pappa verstrikkingen. Ik ben actief in de wereld. Het werkelijke leraarschap, leiderschap, volwassenheid komt voort uit deze authentieke bevrijde aanwezigheid. Moeiteloos, simpel en echt. Het gaat niet over competitie en succes. Het gaat over er zijn en bewegen in de wereld.

Stel hier je vraag