Overvloed ontstaat in het delen

Iedereen kan in overvloed leven. Je hoeft daarvoor geen geld te hebben. Het gevoel of de flow van overvloed ontstaat in het delen van jezelf met anderen, het leven, de natuur. Dit kan openheid, intelligentie, talent, geld, van alles zijn. Overvloed is meer iets wat voortkomt uit een houding.

Wanneer je het gevoel van schaarste doorgrond is er overvloed. Angst voor de dood komt voort uit de aanname dat er niet genoeg leven is. Jaloezie komt voort uit het idee dat er te weinig liefde is. Afgunst komt voort uit het idee dat je te weinig van iets hebt. Niet goed genoeg zijn komt voort uit een ideaalbeeld van hoe je zou moeten zijn, een schaarste op het gebied persoonlijke ontwikkeling.

Het begin van overvloed is het ervaren van non duale essentie. In het ervaren van essentie is er niets nodig. Alles is bewustzijn, aanwezigheid, NU.

Het bewegen tussen deze vervulling om niets en de verlangens die voortkomen uit het lichaam, denken en voelen is de praktische kunst van spiritualiteit. Genieten van essentie en omgaan met gevoelens van schaarste en te kort. Verlangens zorgen voor beweging en als je geluk hebt kortdurende vervulling. Dat is niet goed of slecht. Dat is een spel wat voornamelijk ontspannen is wanneer je weet wat dat je bewustzijn bent.

Het spel is; ik verlang naar iets, handel met volle overtuiging en laat de hechting aan/fantasie over het resultaat los. Dan is er volledige levendigheid en onbezorgdheid. Dit steeds weer kwijtraken en beseffen.

Voorbeeld van mijn overvloed.
Het belangrijkste wat ik heb te delen is de vaardigheid focussen. Ik zie dit als een oplossing voor elk innerlijk dilemma. Wanneer je een focuscursus bij mij doet betaal je twee honderd euro. Vanaf dat moment kun je net zolang komen totdat je het voor jouw gevoel kent. Al doe je tien groepen mee. Ik vind het belangrijker om het focussen te delen en dat het op een goede manier wordt doorgegeven. Deze vorm van organiseren komt voort uit mijn hart en dat voelt als overvloed. Er is geen haast, ik hoef je geld niet en de cursussen zijn altijd vol. Er zit een moeiteloze inspanning in. Alles wat ik schrijf op internet over focussen en zelfrealisatie is gratis te hergebruiken. Copyright is iets wat voortkomt uit schaarste. Ik geloof daar niet in.

Iedereen heeft een gebied waarin hij of zij overvloedig is.

Je kunt jezelf zien als een kleur in een wereld vol kleuren. Het delen van jouw kleur geeft een gevoel van contact en overvloed. Anderen vinden het fijn om iets van je te horen als je het dicht bij jezelf houdt. Dit is de voortdurende ontdekking in het focussen en contact maken. Deel jezelf met anderen.

Stel hier je vraag