fbpx

Ik ben de maatschappij

Hoe ontwikkel je jouw natuurlijke staat.
Om je menselijke potentieel te ontwikkelen moet je bereidt zijn om steeds weer over je grenzen heen te gaan en te veranderen. Mijn ervaring is dat ik niets kan vastzetten, er is altijd meer of groter. Dit geldt op het niveau van de persoonlijkheid en op het niveau van het absolute.

Het werken met intenties.
Intenties ontstaan in het nadenken over jouw potentie als mens. Een intentie is een filter waardoor je de ervaring op een vernauwde manier observeert en beleefd. Het thema van de intentie wordt op scherp gezet. Door op een thema te focussen verandert het.

Ik werk al jaren met de intentie soberheid. Er is in mij een verlangen naar onmatigheid en een verlangen om sober te leven. In dit spel van onmatigheid en soberheid vindt mijn ontwikkeling van potentie bewust plaats. Onmatigheid ervaar ik als een verslaving en soberheid ervaar ik als een deur naar werkelijk geluk (hoort bij type 7 van enneagram theorie).

De ultieme soberheid ervaar ik wanneer ik versmelt met aanwezigheid of het absolute. Dat blijkt steeds weer het geestelijke eindpunt, terwijl de ontwikkeling in het dagelijkse leven oneindig is.

Soberheid raakt elke andere potentie van de natuurlijke staat. Alle potenties zijn met elkaar verbonden dus het serieus ontwikkelen van een bepaalde potentie geeft toegang tot elke andere potentie. Kies een ontwikkelingsgebied wat vanzelf in je opkomt. Het is niet ´jij´ die dit doet, het gebeurt.

Het werken met een intentie is een spel van bewustwording, fouten maken, weerstand, standvastigheid en eerlijkheid. Het begin van een ontwikkeling met een intentie gaat makkelijk. Het is als een nieuwe verliefdheid, er zit veel energie in en de resultaten gaan snel. Na een tijdje wordt het moeilijker, omdat er diepe overtuigingen en lichamelijke verslavingen aan het licht komen.

Verantwoordelijkheid en waarheid is onbewuste patronen aan het licht brengen en een intentie is daarbij een hulpmiddel.

Share This
Stel hier je vraag