Ontwaking, verlichting of zelfrealisatie is het realiseren dat jij et Absolute bent. Het Absolute is iets voorbij lichaam, denken, voelen en stilte. Hoewel je al bent wat je bent en dit altijd al geweest bent is heeft het realiseren er van een een actieve beoefening nodig. Naast wat psychologisch (schaduwwerk) en wat studie heb je een beoefening nodig die werkt. Je moet zelf uitzoeken wat werkt voor jou.

Om dit werk te doen is er een sterke aantrekkingskracht nodig of een verliefdheid om steeds verder te gaan

De manier die ik onderwijs om tot ontwaking te komen is lichamelijk. Door een lichamelijke sensatie te volgen ontstaat er na een minuut of twinit een bodily shift en een nond duale ervaring. In deze non duale ervaring ervaar jij jezelf als probleemloos, verlangenloos en volledig vrij van alles. Het is een ego dood, terwijl je nog steeds het lichaam waarneemt. Alleen de structuur van de persoon is opgelost. In deze sereniteit is er mentale helderheid om bewustzijn zelf te kennen (waarnemer, waargenomene en het waarnemen) en hieraan voorbij te gaan. Het resultaat van de beoefing voelt steeds weer als een short cut, maar dat is het niet. Je dient deze beoefening elke dag een paar keer te doen, net zolang totdat het vanzelf gaat.

Op een gegeven moment ontstaat er een diepere ontspanning in zijn en stilte waardoor je ervaringsgewijs begrijpt wat het Absolute of God is en dat jij dat bent. Deze twijfelloosheid geeft een fundamenteel welzijn in je leven. Daarna kun je spelen met genot nastreven, pijn vermijden, langdurige zorgzame relaties en zingeving. Het fysieke leven is een geschenk waarvan je kunt genieten. Dit is te leren en niet moeilijk. Het vereist alleen tijdelijk een grote inzet en focus.

Er ontstaan ervaringen van innerlijk vallen en oplossen, de aantrekkingskracht voor het mysterie neemt je mee

Ontwaking, verlichting en zelfrealisatie is elke seconde. Het is geen staat van zijn. Het Absolute wordt elk moment gerealiseerd door het lichaam, denken, voelen en essentie heen. Je moet het alleen goed uitgelegd krijgen, zodat je het een paar keer direct kan ervaren. De directe ervaring brengt eerst vertrouwen en daarna twijfelloosheid.

 

Stel hier je vraag