Ik ben verdwaald in verlangen en niet weten

Geduld oefenen is de essentie van overgave. Geduld hebben is ware aanbidding. Er is geen waardevollere aanbidding dan geduld. Heb geduld, geduld is de sleutel naar vrijheid.

Het leven ontvouwt zich vanzelf. Wanneer ik in contact ben met de onderstroom is er vertrouwen en geduld. Er is een weten dat het goed is zoals het gaat, ondanks alle pijn, verlangen, ongeduld en onzekerheid. Alles ontvouwt zich in heelheid naar heelheid. Stilte is onze natuurlijke staat ook al lijkt dit aan de oppervlakte soms niet zo.

In geduld is er een juiste afstand ten aan zien van de ervaring. Het is niet te dichtbij en niet te ver weg. Elk moment helder ervarend zie ik hoe mijn leven zich ontvouwt in liefde en eenvoud. Het wordt steeds weer duidelijk dat alles perfect is en meestal niet logisch voor het denken. In dit voortdurende niet weten is het leven wonderschoon.

In het niet weten is er geen ideaalbeeld of plaatje van hoe het zou moeten zijn. In niet weten is er stilte en vurig verlangen. Ik weet niet waarheen, hoe het moet, hoe het hoort, wat er verwacht wordt….niet weten is volledig vrij.

Ik ben volledig vrij, net als jij.

Stel hier je vraag