De indruk van de persoon komt voort uit het lichaam, denken en voelen en is een afgescheiden object. In non duale teachings wordt nog steeds geprobeerd om de persoon ergens weg te moffelen, terwijl dat niet hoeft en juist niet goed is in mijn beleving. Ik gebruik het begrip Persoon van Zijn om aan te geven dat er een afgescheiden persoon is en een ervaren van jezelf als vormen van eenheid. Het gaat er om dat je totaal flexibel wordt in je ervaren. Vanuit mijn inzicht komt de persoon pas net kijken in ons ervarings landschap en heeft dat minstens net zo veel aandacht nodig als het non duale.

Het lichaam is ruimte met de capaciteit om te ervaren. Elke seconde is er de mogelijkheid om dingen te ervaren zoals de persoon, lijden, leven, ontwaking, groei, non dualiteit, bewustzijn, het Absolute.

Volg NU je meest intense lichamelijke impuls en/of je hoogste mentale waarheid.

Misschien is het een dieper vallen in stilte. Misschien is het iets verbeteren in je werk of relatie. Misschien is het een diep lijden. Het maakt echt niet uit.

Wat kan helpen is elke hechting aan een voorkeur opgeven. Dan is er direct vrijheid. Voorkeuren heeft het lichaam wel in genot nastreven en pijn vermijden, maar de hechting kun je wel opgeven. Er hoeft niets begrepen, geheeld, of geanalyseerd te worden. En het mag wel.

Wat ook helpt is het verwoorden en de felt sense in het lichaam blijven voelen. Het in woorden uitdrukken van wat je ervaart in alle kleuren is het op aarde komen van de Persoon van Zijn.

De persoon bestaat uit lichaam, denken en voelen in contact met de omgeving. Alle objecten staan apart van elkaar en in verbinding. Het volgen van behoeftes en gedachtestromen zijn onderdeel van de persoon. 

Wanneer we de partner Inquiry doen dan zie ik bij de essentie stap hoe al het persoonlijke wegvalt. Het lichaam ontspant totaal en de gelaatsuitdrukking wordt emotieloos. De innerlijke staat is ruimte, leegte en/of een versmelten met alles. Ik zie dit niet als de ultieme realiteit of je natuurlijke zelf. Dit is slechts een uitdrukking van wat je bent.

Er is zoveel meer…

Stel hier je vraag