fbpx

vrouwblisWerkelijke onthechting is niet een terugtrekken of afstand nemen van de stroom van ervaring. Het is juist een volledige betrokkenheid en Zijn van ´wat is´. Het vermijden van pijn en het nastreven van genot is een dynamiek van het lichaam en daarmee van de ervaring. Deze dynamiek willen controleren leidt tot een terugtrekken uit het leven. Laat de ervaring vrij stromen.

Onthechting wordt vaak gezien als afstand nemen en waarnemen. Dit is leidt meestal naar meer afgescheidenheid en het krampachtig vasthouden aan dingen, ervaringen of gevoel van zelf. Onthechting heeft juist iets levendigs, iets echts.

Onthechting ligt in het steeds verder ontspannen in stroom van het ervaren. Het zien dat jij ervaren bent en dat er geen constante zelf of persoon is. In deze ontspanning is er geen vasthouden aan dingen, mensen, denkbeelden, herinneringen, momenten of gevoel van zelf. Het zoeken naar waarheid is het opgeven van meningen en ideaalbeelden.

Onthechting is een totale openheid en leegte van moment tot moment. Er is geen enkele herhaling, er is alleen de frisheid van elke seconde. In deze openheid en betrokkenheid ontstaat er een dieper aanvoelen van ´wat je bent´. Een niet bestaan, iets Absoluuts, een oneindige ruimte. Dit is een bron van liefde, een zijn en vrijgevigheid. Dit alles in de simpele ervaring van dit moment. Zoals het nu is.

Share This
Stel hier je vraag