largeStilte is volledige beweging. Stilte is leven. In stilte ontstaat eerst helderheid, dan verwarring en vervolgens wordt het ondefinieerbaar. In deze ondefinieerbare aanwezigheid ontstaat essentie.

Essentie is liefde, helderheid, wil, intelligentie, vreugde, ware seksualiteit en kracht. Dit is slechts een kleine opsomming van subtiele ervaarbare substanties die voortkomen uit de ondefinieerbare krachten achter het bestaan, wat jij bent.

Zelfrealisatie begint met de ontmanteling van de ‘persoonlijkheid’ en het zien ‘wat je werkelijk bent’. Dit is oneindig en als een andere dimensie.

Een mens zonder ‘persoonlijkheid’ is ondefinieerbaar en tegelijk helder. Wel in de wereld, maar niet van de wereld.

De krachten en werkelijke capaciteiten van de mens zijn weergaloos en alleen te ervaren zonder definitie.

Rigiditeit en chaos zijn belemmeringen voor zelfrealisatie. Vandaar dat het werk zo lang duurt en complex is. Voelen is de eerste stap. Voelen leidt naar een flexibele stevigheid, de ervaring van essentie en uiteindelijk naar de ondefinieerbare heldere waarheid.

Wanneer deze woorden het subtiele voelen aanwakkeren kun je direct ervaren wat denken kan betekenen. Betreedt ongedachte paden. Zoek nieuwe contexten om oude wijsheid te vinden. Er zijn schokken nodig om wakker te worden. Zo gaat dat nu eenmaal.

En alles wat gevonden wordt is niet van deze wereld. Je kunt er niets mee betalen en met geluk heeft het niets te maken. Waarom zou je jezelf hiermee vermoeien? Het antwoord is simpel; er is geen keuze! Je wordt geroepen of niet. Dat is alles.

Stel hier je vraag