Niets is te zwaar voor bewustzijn

Wanneer alles moeiteloos gedragen wordt als persoon wordt het perspectief anders. Het is namelijk niet de persoon die alles draagt, maar bewustzijn. Bewustzijn is onveranderlijk, onvermoeibaar en fris. Het moeiteloos dragen bestaat uit alle lichamelijke sensaties ervaren, hallo zeggen tegen alles wat is en ermee zijn. Het steeds dieper doordringen in de ziel en het dagelijkse leven. De menselijke structuur is complex en niet te doorgronden. Je krijgt steeds stapjes en laagjes te zien. Een patroon heeft duizenden kanten. Je hoeft niets te begrijpen, alleen te dragen wat er is. Omgaan met de pijn en de bliss. Ga voorbij het genot nastreven en pijn vermijden. Ga voorbij het allerhoogste. Ga ga….

Wat overblijft is zoiets als een leeg midden. Een ervaring van Ik ben van waaruit alles helder wordt beleefd. Een millimeter perceptieverandering. Van dragen in lijden naar dragen in bliss of eenvoud. Niet alleen het persoonlijke lijden, maar ook het lijden van de wereld.

Wanneer je dit werkelijk wil kennen dient je hele systeem er naar te snakken, bereid zijn alles op te geven, het vuur zijn werk te laten doen en enkelvoudig worden in dit verlangen naar ontwaking. Enkelvoudigheid geeft rust. Het is verblijven in de eenvoud van Ik ben, het is kiezen voor de bliss van aanwezigheid, het is precies weten wat je wil en wat je niet wil. Het is duidelijk en liefdevol handelen in het dagelijkse leven, vanuit het lege midden. Onbedenkbaar, spontaan.

Alles gebeurt.

Ik ben de kennendheid van mijn leven. Richt je tijdelijk op de kennendheid en alles wordt helder.

Stel hier je vraag