Wat ik zie is niets,
wat ik weet is leegte,
wat ik ervaar is bliss,
wat ik ben is helderheid.

Jij bent de het goddelijke (ontwaking) en de persoon (groei) tegelijk. Jij bent de maatschappij en beinvloed het collectieve bewustzijn. Het is essentieel dat je begrijpt en ervaart dat alles met elkaar in verbinding staat. Alleen vanuit deze integratie ontstaat natuurlijke groei. De natuur ontvouwt zichzelf in steeds complexere vormen van leven. De mens volgt. De mens is onderdeel van de natuur.

Niemand kan verklaren hoe het precies zit, hoe alles is ontstaan en wat je als mens moet doen. Het enige wat je kunt doen is je inquiry verdiepen en jezelf als basis nemen. Geloven van verhaaltjes is je eigen kracht weggeven. Geloof mij of welke leraar niet klakkeloos. Onderzoek jezelf op elk gebied en leef jouw wijsheid. Breng het in contact met woorden en gedrag. Iedereen heeft een ander perspectief en al die perspectieven samen vormen een geheel. 

Jij en ik zijn verantwoordelijk voor de maatschappij, voor de omgeving van onze kinderen. Wat zijn jouw diepste inzichten?

 

Stel hier je vraag