Stap in je dienend meesterschap en creëer mee

Wat de meesten van ons waarschijnlijk waarnemen in onszelf en in de wereld is dat we genoeg hebben van de huidige maatschappelijke structuren. Van nature leven we in groepen van maximaal tachtig mensen, dienen we een leider die we aanvaarden en leven we sober.

In de moderne tijd zijn al deze menselijke verhoudingen zoek geraakt. Door het internet hebben we de informatie over zeven miljard mensen, zijn we in het westen geïndividualiseerd geraakt en werken we in organisaties waarbij we ons aan leiders en structuren moeten aanpassen die we niet kiezen.

We hebben gaande weg onnatuurlijke vormen van samen zijn gemaakt. Een manier om daar mee om te gaan is minder gaan voelen. Een grote groep mensen is moe en wil iets anders.

Kunnen we nieuwe vormen van samen leven creëren waarbij menselijkheid de maat is? Wat voelt nu echt als familie?

Het lichaam geeft zelf aan door pijn en lijden dat er iets niet in balans is. We zijn slecht voedsel, beperkte sexualiteit, burnout, scheidingen, individualiteit als gewoon gaan zien, maar klopt dit allemaal wel?

De richting van en het verlangen naar verandering zal ieder voor zichzelf opvangen in zijn of haar eigen vakgebied en/of leven. Voor mij is dat onder andere de techniek focussen.

Vanochtend raak ik helemaal opgewonden over een nieuwe toevoeging aan de techniek focussen. Ik had al een deel rondom essenties en zelfrealisatie toegevoegd door focusvragen te formuleren die werken bij het ervaren in het lichaam. Nu ontstaat er een toevoeging van toekomst creatie vanuit wat er nu is. Het komt voort uit de U theorie. Door enkele eenvoudige vragen toe te voegen aan het focussen ontstaat er vanzelf uit de felt sense een visioen voor de toekomst. Tot actie komen zag Eugene Gendlin altijd als een blinde vlek in het focussen, omdat je na een focussessie in balans bent en er geen reden is om actie te ondernemen.

Deze ontwikkeling sluit ook aan bij de stroom van bewustzijn die steeds sterker wordt waarbij je als gerealiseerd individu in actie komt en start met co-creëren met het universum.

De nieuwe focusstappen integreren paradoxen zoals volledig in vrede zijn met wat er nu is, doen door niet te doen, volgen van visioenen en verlangens voor een betere toekomst, de velden ik-wij-non dualiteit, bewuste actie met intentie, er is geen doener en alles gaat zoals het gaat.

Deel, speel, werk, leef, realiseer jezelf als bewustzijn en laat actie ontstaan uit ruimere bewustzijnsvelden…

Een oefening die ik tegenkwam op internet;

[wysija_form id=”2″]

Stel hier je vraag